Ovatko luonnonvaraiset kissat kansanterveyden uhka?

Ovatko luonnonvaraiset kissat kansanterveyden uhka?

Ei. Uutisivustot rakastavat vain hysteriaa.

Äskettäin Usatoday.com ja muut ovat ilmoittaneet, että luonnonvaraiset kissat aiheuttavat raivotaudin julkista “uhkaa”.

USA Today -artikkeli johtaa “hylättyjen kissojen hoitamiseen pyrkimykset voivat tarkoittaa, että enemmän ihmisiä altistuu raivotaudille”.

Nämä tiedot perustuvat tutkijoiden “raporttiin”, jolla on liittovaltion tautien torjunta- ja ehkäisykeskukset. Raportti julkaistiin Zoonoses -lehdessä ja kansanterveydessä.

Tämä ”raivotaudin uhka” kuulostaa pelottavalta, kunnes luet todelliset numerot (ironista kyllä, CDC -tilastoista) ja huomaat kirjaimellisesti kukaan Yhdysvalloissa ei saa raivotautia kissoista.

Ihmiset eivät saa raivotautia kissoista Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa ei ole vahvistettu kissan ja ihmisen ja ihmisen välittömiä lähetyksiä lähes 40 vuodessa, Alley Cat -liittojen lehdistötiedotteen mukaan, organisaatio, joka on omistettu kissojen suojeluun ja inhimilliseen kohteluun. Lehdistötiedote ilmoitti, että se käytti CDC: n tietoja.

Joten mikä on CDC: n ns. Raportin tekeminen?

Seuraan KC -koiran blogia, jota Brent Toellner ylläpitää. Hän kirjoitti viestin, jossa tarkastellaan todellisia numeroita. Vaikka et pidä kissoista, se on lukemisen arvoinen.

KC -koiran blogista:

CDC: n vuoden 2010 tilastojen mukaan arviolta 60–150 miljoonasta arviolta vapaan ryöstämiskissan arvioidusta vapaasti vakiintuneista kissoista todettiin raivotaudin mukaan. Se on .0005 prosenttia, jos käytit alhaisinta arviota.

CDC: n tilastojen mukaan villieläinten (muut kuin luonnonvaraiset kissat) oli 92 prosenttia raivotautitapausten kokonaisväestöstä.

Vuodesta 2001 vuoteen 2009 Yhdysvalloissa oli 29 raivotauditapausta ihmisissä. Kahdeksan näistä ihmisistä sai todella taudin puremasta toisessa maassa.

Viimeisen 13 vuoden aikana mahdollisuudet saada raivotauti kissasta Yhdysvalloissa olivat – kirjaimellisesti – nolla.

Yksi tämän CDC: n “raportin” yhteiskirjailijoista oli American Bird Conservancyn presidentti George Fenwick, ryhmä, joka on avoin asenteesta luonnonvaraisten kissojen suhteen.

Rakastatko kissoja vai ei, sinun ei tarvitse huolehtia raivotaudin “uhasta”.

Lue koko KC -koiran blogi täältä: CDC yrittää herättää enemmän hysteriaa mitään – ja taas tulos on kuolleet eläimet.

Tämä MUTT tukee navettakissan adoptio -ohjelmia luonnonvaraisten kissoille sekä luonnonvaraisten kissojen ansa/neutraali/vapauttaminen. Molemmat ohjelmat sisältävät yleensä raivotaudirokotukset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *