Virtsainkontinenssi koirissa ja kissoissa (virtsan vuotaminen)

Addthis Sharing Buttonshare facebookFaceBookFaceBookShare -sivustolle TwittertWittertWittershare PinterestPinterestPinterStshare to Moreaddthismore12

Yksi paljon tyypillisimmistä virtsakysymyksistä sekä nuorissa että vanhoilla koirilla sekä joskus kissoilla on lemmikki, joka on yhtäkkiä menettänyt kykynsä pitää virtsaansa. Eläinlääkärin on välttämätöntä tunnistaa, onko PET: llä vakava virtsata (mikä voi ehdottaa täysin erilaista sairauksien luokitusta) vai vuotavatko lemmikki virtsaan, tottumukset, jotka usein löydetään löytämällä virtsan alueet lepo- ja lepopaikoilla nukkua tai virtsaa tahattomasti kävellessäsi tai pelaamisen aikana.

Monet koiranpennut menevät alistuvan virtsauksen vaiheen kanssa, jossa he virtsaavat tahattomasti huoltajien tai muiden ihmisten liian tervehtimistä. Tämä aika on kuitenkin tyypillisesti lyhyt, samoin kuin eläimet kasvattavat usein tätä tyypillistä pentuongelmaa. Vanhempien eläinten tahattoman virtsaamisen tai inkontinenssin laukaisimet sisältävät lukuisia mahdollisuuksia. Yksi paljon tyypillisimmistä liipaisimista on hormonien menetys, joka julkaisee kastraatiota tai spayingia, koska sukupuolihormonit sisältyvät virtsaputken ympärillä olevan lihasmassan sävyn säilyttämiseen, joka johtaa virtsarakosta ulkopuolelle.

Monia vuosia sitten eläinlääkäreitä käytetään usein ensimmäisenä lääkityksen alhaisina hormoniannoksina, kuten estrogeenissä, joissa oli nimiä, kuten Stilbestrol tai DES. Koska sukupuolihormoneissa havaittujen satunnaisten sivuvaikutusten, hyödyntämme näitä lääkkeitä harvemmin tehokkaiden lääkkeiden, kuten fenyylipropanoliamiinin, saatavuuden kanssa, kuten se ymmärretään eläinlääketieteessä. Vaikka tämä lääkitys kiellettiin ihmislääketieteessä epätavallisten sydän- ja verisuoniriskejen jälkeen, se on silti yksi ensimmäisistä reseptilääkkeiden linjasta, jota käytetään eläinlääketieteessä koirille, joilla on tämä tyypillinen ongelma.

Muut paljon luonnollisempia vaihtoehtoja, kuten homeopet -vuotoja, eivät ole paljon vähemmän tehokkaita näkökulmastani ja kokemuksellani, kun niitä käytetään pitkällä aikavälillä. Jos Proin- ja/tai pieniannoksinen hormonihoito ei auta, joissain tapauksissa eläinlääkärit kääntyvät ihmisen sängynpotilaille käytettyihin lääkkeisiin. Vanhemmissa lemmikkieläimissä, joissa selkärangan hermon toiminnan ja/tai selkärangan niveltulehduksen tai levy -sairauden heikkeneminen voi olla funktio inkontinenssissa, vaihtoehtoisilla lääketieteellisillä järjestelmillä, kuten kiropraktiikka ja/tai akupunktio, voivat joissain tapauksissa tarjota helpotusta näille eläimille. Kasvava eläinlääketieteen fysioterapian kenttä voi myös toimia apulaisina inkontinenttorien lemmikkieläinten hoidossa.

Riippumatta siitä, mitä lääkitystä tai luonnollista menetelmää kokeilee, on välttämätöntä, että jokainen virtsan vuotamiskysymys on seuloa virtsa-/eturauhasen tartunnan, neurologisten sairauksien tai kasvaimien (etenkin vanhemmissa lemmikkieläimissä), ennen kuin oireenmukaista hoitoa käytetään pitkään termi.

Inkontinenssi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *