Hiuspallon

AddThis Sharing Buttonshare -sovelluksen estäminen FacebookFaceBookFaceBookShare -sivustolle TwitterTWittertWittershare PinterestPinterestPinterSThare to Moreaddthismore

Yksi raskauttavimmista aiheista, joita monet kissan vartijat kohtaavat karvaisia ​​ystäviään, on tyypillinen hiuspallojen oksentamisongelma. Tämä on erityisen tyypillistä pitkän tukkaisissa roduissa, kuten persialaisissa, mutta se voi kuitenkin tapahtua minkä tahansa tyyppisissä rodussa tai kotimaisissa lyhyissä hiuksissa tai pitkissä hiuskississa. Vuosikymmenien aikana tästä aiheesta on tehty paljon tutkimusta; Eläinlääkärit ovat kuitenkin edelleen epävarmoja, miksi lukuisilla kissoilla on tämä ruuansulatusongelma.

Sen uskotaan olevan ongelma vatsan lihaksen massatoiminnassa hiusten hajottamisessa ja/tai vatsassa/ohutsuolessa liikuttaen hiuksia ruoansulatuskanavan kanssa. Joissakin kissoissa tämä kysymys voi olla niin huono, että se aiheuttaa tukkeutumisen, joka vaatii hiusten kirurgisen poistoa, mikä voi toimia kuin joissakin kissoissa lineaarinen vieraassa vartalossa.

On olemassa lukuisia suosituksia, jotka annan asiakkailleni usein auttaa vähentämään tämän ongelman taajuutta ja vakavuutta. Vanhimpien lääkkeiden joukossa ovat tuotteet, kuten Petromalt Hairball -lääke. Löydän nämä öljypohjaiset tuotteet hienoimmin tehokkaiksi, samoin kuin niihin sisältyy suuren määrän sokeria sekä säilöntäainetta, että jotkut kissat ovat herkkiä nimeltään natriumbentsoaatteille. En todellakaan käyttäisi näitä tuotteita diabeettisissa kissoissa sokeripitoisuuden jälkeen.

Muita kokeilun arvoisia tuotteita ovat Vetri-HBR, kirjoittanut Vetriscience, joka on fantastinen voiteluaine, täynnä luonnollisia komponentteja ja liukoista kuitua. Vetasyyli on myös fantastinen liukoisen kuidun lähde, joka voidaan nopeasti lisätä aterioihin. Olen myös huomannut, että oliiviöljy on hyödyllinen monille aluksi tarjottuille kissoille 1/2 – yhteen tl joka päivä sekoitettuna ruoan kanssa tai toimitettu suoraan, samoin kuin muutaman kerran säännöllinen huolto auttaakseen vähentämään ongelmaa.

Lopuksi huomaan, että erinomaiset probiootit, kuten Quick Balance G.I. ja entsyymit, kuten Naturevet -entsyymit ja probiootit, voivat auttaa normalisoimaan ruuansulatuskanavien toiminnan sekä liikkuvuutta lukuisissa kissoissa. Joskus eläinlääkärit voivat määrätä reseptilääkkeitä, kuten metoklopromidia vatsan liikkuvuuden avustamiseksi. Sekä eläinten vartijoille että eläinlääkäreille on välttämätöntä, että molemmat eivät diagnosoida hiuspalloja oksentelun laukaisuna ja yskimällä monissa kissoissa. Vaikka hiuspallot voivat ehdottomasti pelata oksentelun, kroonisen oksentelun tai yskimisen, pitäisi olla täydellinen lääketieteellinen työ eläinlääkärin toimistossa, mukaan lukien CBC/kemia sekä sydänmatoveren testaus, virtsan analyysin lisäksi, röntgenkuvat, samoin kuin jos jos IS välttämätön ultraääni muista lääketieteellisistä oireista riippuen.

kissan terveys-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *