PetmeMeds® Hoitavat kilpirauhasen vajaatoiminnan kissoissa

addthis Sharing Buttonshare facebookFaceBookFaceBookShare TwittertWittertWittershare -ohjelmaan PinterestPinterestPinterStshare to Moreaddthismore53

Kilpirauhasen tai yliaktiivinen kilpirauhasen kilpirauhasen on tyypillisin hormonaalinen sairaus, jota havaitaan vanhemmissa kissoissa. Tyypillisimpiä oireita ovat painonpudotus (lisääntyneestä ruokahalusta huolimatta) lisääntyneen janon ja virtsaamisen lisäksi. Jotkut kissat saattavat päätyä olemaan levottomampia ja laulaavat enemmän, jotta voitaisiin vahvistaa sopimattoman virtsaamisen tai ulostamisen. Käsittelemättä jätettäessä kilpirauhasen vajaatoiminta voi johtaa korkeaan verenpaineeseen, munuaisvaurioihin tai toissijaiseen sydänsairauteen.

Diagnoosi tehdään yleensä veren mittaamalla kilpirauhasen tasot, yleensä T4 vapaan T4: n kanssa. Hoitovaihtoehtoja on perinteisesti ollut. Tyypillisin hoitotyyppi on reseptilääkkeellä, joka ymmärretään metimatsoliksi. Tätä lääkettä on tarjottava päivittäin kahdesti päivässä, samoin kuin jaksollista kilpirauhasen tason verenseurantaa 3–6 kuukauden välein alustavan hallinnan jälkeen, verenlaskun seurannan lisäksi sekä maksa/munuaistoiminto, jota voidaan tehdä Varmista, että lääkityksellä ei ole sairaita vaikutuksia.

Toisinaan kissat päätyivät letargiseksi, oksentaa tai menettävät ruokahalunsa metimatsoliin. Annoksen säätöjen avulla useimmat kissat sietävät kuitenkin metimatsolia melko hyvin, mikä on ylläpidettävä kissan elämää varten. Muita hoitovalintoja ovat radioaktiivisen jodin hyödyntäminen, jota monet suosittelevat yhtenä annoksen parantavaa hoitoa useimmissa tapauksissa. Kilpirauhanen kirurginen poistaminen ei ole enää yhtä yleinen, koska monissa näissä vanhemmissa kissoissa on kirurginen vaara.

Kokemukseni mukaan kissoille ei ole niin paljon tehokkaita lisäravinteita yliaktiivisen kilpirauhasen hoitamiseksi, mutta jos kissasi hyväksyy keitetyt brassica-vihannekset, kuten parsakaali tai lehtikaali, näillä voi joskus olla kilpirauhasen alentava vaikutus. Jotkut ovat käyttäneet Herbleweedia, mutta tehokkuuden tiedot ovat rajoitetut.

Kilpirauhasen vajaatoiminta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *