Kissan raskausvaiheet: 10 pistettä viikosta viikosta opas

kissanpentujen hankkiminen on todella jännittävä ja tunnepitoinen aika sinulle ja kissallesi. Ennen kuin pystyt tervetulleeksi turkispaketteja taloon, sinun on ymmärrettävä, kuinka kertoa, onko kissa raskaana, ja mitä voisit tehdä varmistaaksesi, että kissan raskaus on niin iloinen kuin mahdollista.

On tärkeää pitää mielessä, kun aiot saada kissanpentuja ja hänen pentueillaan voi olla vaatimuksia, joista sinun on oltava valmiita huolehtimaan. Auttaaksemme sinua rohkaisemaan lemmikkisi hänen raskauden ja synnytyksen aikana, olemme kattaneet kaiken, mitä haluat oppia odotettavissa olevista kissoista.

Kissan raskaus / kissan äitiys

Aivan kuten ihmisillä, kissoilla on hedelmällisyysjaksoja, kun he voivat tulla raskaaksi, tätä kutsutaan kauden aikana tai kuumuudessa. Kissat voivat kehittyä kauteen suunnilleen kerran 3 kuukauden välein, ja karvaiselle ystävälle on paljon mahdollisuuksia tulla raskaaksi!

Jos haluat estää kissanpentujen äkillisen pentueen, suosittelemme kissasi kastemista ensimmäiseen kertaan, koska hän pystyy raskaaksi melko helposti tämän jälkeen.

Koska sotkun esiin nouseminen voi olla stressaavaa kittylle ja sinulle kallista, puolustamme jättämistä jalostukseen asiantuntijoille aina kun mahdollista.

Kuinka kauan kissa on raskaana?

Kissan raskaus / kissan äitiys kestää yleensä 63 – 67 päivää, mutta voi olla haastavaa ymmärtää tarkalleen, kuinka kauan kissa on raskaana. Kissan raskausaika voi vaihdella niin lyhyeksi kuin 61 päivää niin kauan kuin 72 päivää.

Kissasi (kuningatar) usein ei paljasta raskauden fysiologisia oireita, kunnes hän on pari viikkoa sanaansa. Jos uskot, että kissasi on raskaana, ota hänet eläinlääkäriin vakuutusta varten.

Jos haluat ymmärtää, kuinka kissa on raskaana, on olemassa lukuisia fyysisiä indikaattoreita, jotka sinun pitäisi olla pystyä havaitsemaan parin kuukauden kuluttua.

Kuinka kertoa, kun kissa on raskaana?

Noin 15-18 kertaa kissan raskauden jälkeen saatat nähdä, että karvaisen ystäväsi nännit muuttuvat punaisiksi ja laajentuneiksi-jota kutsutaan “vaaleanpunaiseksi”.

Aivan kuten ihmisissä aamu -sairaus, kuningatarsi saattaa käydä läpi pahoinvointia. Jos huomaat, että hänen sairautensa tulee säännöllisesti tai hän on millään tavalla pahoinvointi, ota yhteyttä eläinlääkäriisi.

Kuningattaren vatsasi alkaa turvota, mutta vältä koskettamalla sitä, et riski vahingoittaa heidän syntymättömiä pentujaan. Vatsan turvotuksen syitä voi olla muitakin syitä, joten seuraa kissasi huolellisesti mahdollisten sairauden oireiden suhteen ja pyydä neuvoja eläinlääkäriltäsi, jos olet huolissasi.

Tuleva äiti hyötyy hitaasti välillä 1-2 kg (perustuen kuljettavien kissanpentujen määrään)-se on voimakas osoitus siitä, että hän on raskaana.

Queens saa usein lisääntyneen halun raskaudensa jälkeen, mikä voi myös johtaa hänen painon vähentämiseen. Korkeampi halu voi myös olla osoitus sairauksista tai matoista, joten tarkista kaksinkertainen tarkistamaan eläinlääkärisi kanssa.

Lemmikkisi voi käyttäytyä parasiittisemmaksi, mikä tarkoittaa, että hän nurisee pidempään ja etsii sinulta lisää häiriöitä ja keskittymistä.

Jotkut eläinlääkärin klinikat saattavat diagnosoida kissan raskauden ultraäänellä, toisinaan heti 15 viikkoa hänen lauseeseensa. Eläinlääkärillä voi myös olla kyky toimittaa sinulle merkki kissanpentujen lukumäärästä, jonka kissasi odottaa raskauden päivittäistä 40.

Pidä mielessä kitty -raskaudessa, jopa isompi kitty voi hämärtää ylimääräisiä pienempiä susia kohtuun, ja se tarkoittaa, että sinulla voi olla enemmän kissanpentuja kuin koskaan odotettu!

Vaikka kissasi pitäisi olla enemmän kuin itse hallitseva työvoima, varmista, että olet valmis, koska hän lähestyy lauseen loppua. On erittäin hyvä keskittyä standardiin tarjotakseen rauhoittavia lauseita ja astua auttamaan, jos hän joutuu ongelmiin.

Tätä merkkiä on paljon merkkejä siitä, että tämä merkki on heidän tielleen.

Indikaatiot lähestyvästä/aktiivisesta kissan työstä

Jos kissa kieltäytyy ruoasta, niin käyttäytyy fidgety ja näyttää rentouttavalta paikalta asettumisesta, niin se voi johtua siitä, että hänen työnsä on tarkoitus alkaa pian.

Kissan kehon lämpötila laskee noin 37,8 ° C: seen 12–24 tunnissa, kunnes hänen synnytyksensä alkaa.

Ennen synnytystä äiti voi tulla selvemmäksi, näyttää levottomalta ja haluaa puhdistaa itsensä jatkuvasti.

Toimituksen pitäisi alkaa voimakkaista vatsurytmeistä, joita seurasi muutamalla purkauksella peräaukosta. Jos vapautus on paksu ja tumma tai verenvärinen, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Tämän julkaisun jälkeen kissanpentujen on noudatettava erittäin nopeasti!

Suurin osa kissan työstä menee helposti, ja sinun ei tarvitse puuttua häiritsemiseen. Siitä huolimatta on olemassa useita merkkejä, esimerkiksi värjäytymistä ja äidin kiristämistä luomatta kissanpentuja, mikä saattaa viitata komplikaatioihin.

Jos huomaat jommankumman niistä tai sinulla on joitain muita ongelmia, ota yhteyttä eläinlääkäriisi. Näytä online -oppaat synnytyksestä ja synnyttämistä lisäävät lisätietoja synnytyksistä.

Vaikuttaa siltä, ​​että kissat tulevat raskaaksi helposti ja usein. PE: n kastrointi ja spayingTS ovat erittäin elintärkeitä pitäessään ihmisiä kurissa ja vähentämällä kittien lukumäärää, joka päättyy turvakoteilla, teillä tai jopa satunnaisesti.

Lisäksi kastroitu tai spayed kissat ovat yleensä asentaja. Mutta asioita tapahtuu, ja kissoilla ei ole kissanpentuja, jos aiot tätä varten tai se yksinkertaisesti tapahtuu.

Jos lemmikkisi raskautuu, saatat miettiä, kuinka kauan kissasi todennäköisesti on raskaana ja tarkalleen mitä kissan raskausvaiheet ovat viikossa viikkoon. Toivottavasti tämä lyhyt opas antaa sinulle muutamia ideoita siitä, mitä ennakoida, jos kissasi ei ole raskaana.

Kissan raskauden pituus

Kissan raskautta on noin 5 kissan vaihetta. Ensimmäinen kohta on, kun kissa tulee kissan estrukseen (kutsutaan myös lämpöä). Se on todella kissan hedelmällinen aika. Kissat voivat mennä lämmölle ja rasittaa jo 5–6 viikkoa.

Vaikka kissanjalostusjakso on vuosi, länsimaisen pallonpuoliskon jalostusjaksoa pidetään yleensä maaliskuun ja syyskuun välisenä aikana.

Viime aikoina kissalla voi olla pentueen pentue yli yhdestä isästä. Se riippuu vain mieskissien lukumäärästä, jonka naisesi on tehnyt yhteistyötä yhdessä.

Kun kissakumppanit ja munan kanssa on hedelmöitetty, he syöttävät kissan raskauden toisen vaiheen. Siellä kissasi alkaa osoittaa merkkejä raskaaksi.

Todisteet siitä, että kissa on raskaana, käsittävät ruokahalun puutteen, painon vähentämisen ja ehkä vähäiset kokkarit, jotka voit tuntea, että hänen suolistossaan kasvavat kissanpennut.

Kolmantena raskausjaksolla jopa kissanpennut alkavat kasvaa nopeasti ja karvainen ystäväsi todennäköisesti laihtua ja tuottaa vatsan.

Neljäs kohta on, missä kissasi aloittaa työvoiman, noin noin viikossa ennen hänen erääntyvää. Tässä vaiheessa hän aloittaa pesimisen ja noin kaksi viikkoa ennen kissanpentuja hän saattaa jopa lopettaa syömisen.

Pitkällä, viidennessä vaiheessa kissasi aloittaa työvoiman. Työvoima ei tietenkään ole mukavaa, ja kun kissasi on todella aivan uusi äiti, hän voi käyttäytyä ikään kuin hän olisi huolissaan, arviossa ja meowissa tai yowlissa.

Ensimmäinen kisu syntyy yleensä noin tunnin kuluttua työvoimasta, niin uuden kissanpennun on noudatettava noin 15-20 minuutin välein ennen kuin kaikki syntyvät. Useimmat kissat ovat tietoisia siitä, mitä siellä tehdä. Tuore äitisi alkaa puhdistaa sotkua ja kuluttaa istukkaa.

Kuinka kauan kissat ovat raskaana? -Kissan raskaus viikossa

Nyt tiedät kissan viisi äitiysvaihetta, katkaisemme kissan äitiysviikoilta viikossa. Kissan raskausaika on noin 10 kuukautta, noin 64 päivää. Tämä ajanjakso on paljon lyhyempi kuin yksilöt, mikä tarkoittaa ruokatorven kasvua nopeasti.

Viikko yksi

Jälleen tämä on paikka, jossa taikuutta tapahtuu. Kissat ovat poikkeuksellisen hedelmällisiä, ja kun hän on pariutunut, huolimatta siitä, että sinulla ei ehkä ole kykyä kertoa muutaman viikon ajan, on todennäköistä, että hän on raskaana.

Heti kun kissasi pariutuu, se vaatii noin 1 tai kymmenen päivää, jotta siittiösi löytyy munat ja hedelmöitys.

Viikko toinen

Viikon aikana kissan hedelmöitetyt munat implantoidaan pian yhdessä äitisi pienten kissanpentujen kanssa kasvaa keuhkoputkien kalvoiksi.

Viikko 3

Seuraavan äitiysviikon aikana kissanpennut alkavat kasvun tosissaan, esimerkiksi heidän elimensä. Hormonit alkavat raivoa tällä viikolla ja huomaat, että muutokset alkavat tapahtua kissan omaan vartaloon. Heidän nännänsä laajenevat ja kasvavat vaaleanpunaiseksi ja hän alkaa painoa.

Viikko neljä

Tämä voi olla kiireinen viikko! Aivan kuten ensimmäisen kolmanneksen aikana, viikon neljä kissaa voi kärsiä pienestä ”aamu” -sairaudesta. Se voi aiheuttaa pahoinvointia kissasi ruokahalun vähentämisen lisäksi.

Lisäksi, kuten yksilöitä, aamutauti ei aina tapahdu varhain aamulla. Kissasi voi sairastua milloin tahansa päivän ajan.

Vaikka tämä käyttäytyminen on normaalia, jos uskot, että kissan päiväsairautesi on epätavallisen voimakas tai näyttää olevan kestävämpi kuin se tarvitsee, etsiä eläinlääketieteellistä huomiota.

Samaan aikaan myös kissan kehosi painon on jatkettava kasvuaan. Neljännen viikon päätteeksi sinulla voisi olla kyky tuntea, että kissanpennut todella muodostuvat kissan vatsaan.

Viikko neljä tarkoittaa myös sitä, että sinun ei pitäisi poimia häntä tässä vaiheessa, koska voit vahingossa satuttaa imeväisiä. Jos sinun on otettava hänet kaikkialle, käytettävä vähän kissan kantoaaltoa.

Viikko viisi

Tässä on viikko, jolloin eläinlääkäri voi tehdä manuaalisen tutkimuksen ja uskoa kissanpentujen muotoon poikkeuksellisen hyvin. Heillä voi myös olla kyky tuoda pään lukumäärä, jotta ymmärrät, mitä roskien ulottuvuuksia ennakoidaan. Kaksi? Kolme? Ehkä kymmenen? kuka tietää!

Viikko kuusi

Kun kissasi on saavuttanut raskauden viikon, hänen ruokahalunsa laajenee vielä enemmän, koska hän alkaa valmistautua monumentaaliseen tehtävään imettää pentuja saapumisen jälkeen. Hän vaatii kaiken ylimääräisen ravinnon pitääkseen itsensä terveenä ja ravitsemaan vauvojaan.

Anna hänen syödäNiin paljon kuin hän tarvitsee ja varmista, että hänen nielemänsä ateriat ovat tasapainossa ja terveellisiä. Voit myös alkaa etsiä ruokaa, jossa on ylimääräisiä rautaa ja mineraaleja varmistaaksesi, että molemmat kissanpennut saavat kaiken, mitä he vaativat.

Lisäksi mielenkiintoinen osa… se on kohta, jolla saatat jopa olla kyky nähdä hänen vatsan liikkumista, koska kissanpennut sisätiloissa heilutavat ja ryntävät.

Viikko seitsemän

7. viikosta lähtien on todella selvää, että kissasi ei ole raskaana. Hänellä on iso, kaareva vatsa ja hän saattaa aloittaa pesimisen toimenpiteen. Pesäminen on, jos kissasi alkaa etsiä turvallista ja mukavaa paikkaa saapumispaikkaansa. Se on kuin ihmisen pesimävaisto.

Hän voi menettää halunsa ja siellä, koska kissanpennut vievät enemmän tilaa ja työntävät hänen vatsansa vasten. Jos varmistat, että karvaisella ystävälläsi on mukava lepopaikka raskauden aikana, niin ihannetapauksessa hän valitsee sen, koska hänen synnytyksensä.

Viikko kahdeksan

Tällä viikolla nämä pienet kissanpennut ovat poikkeuksellisen näkyvissä pinnan alla ja jatkavat ympäri. Sinulla on kyky tuntea ja katsella heidän käyvänsä tämän kissan raskauden tämän vaiheen aikana.

Kissan nännit ovat melko suuria ja paisuneina, kun Labour näyttää lähempänä ja lähempänä. Huomaat myös, että kissasi näyttää pukeutuvan itselleen paljon. Hän saattaa jopa alkaa menettää vatsansa. Se on vakiokäyttäytyminen ja turkki kasvaa melko nopeasti, kun kissanpennut ovat syntyneet.

Hänen toiveensa voitaisiin lyödä tai kaipaa tuona aikana, kun kissanpennut vievät paljon tilaa ja painaa hänen vatsansa vastaan, ja hän saattaa silti etsiä sitä ihanteellista paikkaa saadakseen vauvojaan, kun hän ei ole vielä löytänyt sen valintoa Patja, jonka olet tehnyt hänelle.

Vielä yksi asia, jonka saatat nähdä, on, että hänen maito putoaa. Tämä voi tapahtua viikolla kahdeksan viikossa. Kuten voi, löydät mahdollisesti pienen maidon, joka erittyy nänneistä.

Viikko yhdeksän

Tämä voi olla jännittävä ja hermostunut viikko. Kissasi voi olla hänen vauvat nyt päivittäin. Voit tarkkailla kissasi vuotaa muutaman emättimen purkauksen. Vastuuvapaus voi olla pieni punertava, tai et ehkä edes löydä sitä ollenkaan, koska hän nuolee sitä aina.

Hän voi myös nopeuttaa ja toimia kuin stressaantunut ja etsiä sellaista vakuutusta varten tai vain makaa paljon. Hän voi lisäksi housuttaa, meowia ja näyttää muita häiriöiden merkkejä.

Jos löydät yhden näistä käyttäytymisistä, ne ovat selkeitä varoituksia siitä, että pikkulapset ovat hetkessä.

Viikko kymmenen

Toisinaan kissat toimittavat vasta 10 kuukauden raskauden tai enemmän. Tämä liittyy joskus kantaan tai on vain tapa, jolla kissasi on edelleen langallinen. Mutta se tarkoittaa, että olet jumissa katsomassa ja odottamassa odottaessasi suurta ohjelmaa.

Jos kissasi ei ole mennyt synnytykseen 10 kuukauden kuluttua, sinun on otettava yhteyttä eläinlääkäriisi ja pyydettävä häntä tarkistamaan, että kaikki on hyvin ja että hän on terve.

Jos asia on väärä, paljon parempi ymmärtää heti, jotta eläinlääkäri voi auttaa prosessia pitkin ja yrittää välttää merkittäviä ongelmia koko synnytyksen aikana. Jos mikään ei ole oikein, vain asettu takaisin ja jatka odottamaan luontoa ohjelmansa ottamiseksi.

Siellä sinulla on se, viikosta viikossa jokaisesta kissan raskauden vaiheesta. Raskaus on kiireinen aika kissasi ja vaiheet etenevät nopeasti.

Heti kun saavutit viikon, kissasi on aloitettava työvoima ja estävä komplikaatiot, niin sinulla on pian oltava sotku miniatyyristä, mewling -kissanpentuja nauttiaksesi.

Kissan työstösarja

Jos kissa on raskaana, niin on aina fantastinen idea valmistaa itsellesi hätäpaketti etukäteen yhdessä tarvittavien asioiden kanssa. Usein sinun ei tarvitse tehdä jotain, luonto käsittelee sitä.

Siitä huolimatta on upeaa olla käsillä, “joka tapauksessa” tiedä, että sinun ei pitäisi koskaan yrittää auttaa kissaasi, jos et ymmärrä, että on olemassa todellinen asia. Kissat ovat melko hyviä saamaan b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *