Gary Wilkesin asennus käsineen

14. elokuuta 2015

Useimmat ihmiset ajattelevat, että Darwin loi lauseen ”Vaikeaimman selviytyminen”. Hän ei tehnyt. Darwin itse katsoi lauseen Herbert Spencerille. Darwinin evoluution kapselointi on hiukan erilaista:

“Selviytymistaistelussa vilkkain voitto kilpailijoidensa kustannuksella, koska he menestyvät sopeutumaan parhaiten ympäristöönsä.”

Tämän käsitteen ymmärtämisen ongelma on, että sanalla ”sopivuus” on useita merkityksiä – ja monet ihmiset käyttävät väärää. Monet viittaukset Spencer -lainaukseen viittaavat siihen, että ”vaikein” merkitsee henkilöitä, jotka ovat vahvempia, nopeampia ja kovempia kuin heidän toverinsa. En usko, että se on asianmukainen käsitys hänen sanoistaan. Sanakirjassani FIT: n ensimmäinen määritelmä on… mukautettu tai sopiva: sopiva. Mielestäni sekä Spencer että Darwin vihjaavat juuri niiden ympäristönsä sopivien niiden käsineen selviytymistä. Sanakirjassani vasta määritelmän viisi, jota monet ihmiset käyttävät – ”hyvässä fyysisessä kunnossa; Hyvässä terveydessä ”Lisäksi kaikki kolme biologiaan osoitettua määritelmää viittaavat eläimen kykyyn lisääntyä ja siirtää geneettisiä piirteitä jälkeläisiin.

Mitä sen täytyy lopettaa koirilla?

Jos ihmettelet, kuinka tämä vaikuttaa koirien tietoihimme, harkitse tätä: siellä on paljon koiria, jotka ovat tyypillisesti pelottavia. Käytännössä kaikki, jotka ovat yhteydessä heihin, olettaa, että heidän käyttäytymisensä johtuu väärinkäytöksistä. Näitä eläimiä hoidetaan aina ystävällisillä käsineillä ja usein heidän käyttäytymisensä on erittäin ”kelvoton” – mikä tarkoittaa, että he ovat neliötapit omistajiensa elämän pyöreissä reikissä.

Usein tämä erittäin lempeä hoito jatkuu, vaikka koiran käyttäytyminen on mahdollisesti haitallista itselleen tai muille. Nopein tapa näiden koirien paeta epämiellyttävästä tapahtumasta tai seurauksista on vain näyttää pelkäävältä. Jos heitä hemmotellaan lapsia, voimme kutsua heitä Crybabiesiksi. He vastaavat sekä luontaisesta, vaistomaisesta taipumuksesta että pitkästä historiasta onnistuneesta ihmisten manipuloinnista. Jos tämä kuulostaa hauskalta, harkitse tätä esimerkkiä:

Muutama vuosi sitten minua pyydettiin “korjaamaan” kojootit Phoenixin eläintarhassa. He olivat villiä kojootteja, jotka olivat asuneet yhdessä yhdistyksessä kymmenen vuoden ajan. Kerran vuodessa heidän pitäjät saivat heidät kiinni, jotta he voisivat saada eläinlääketieteellisen tutkimuksen. Ensimmäisenä vuonna heidät houkutettiin ”yötaloonsa”, ilmajäähdytteiseen, betonialueeseen, jolla oli kaksi ketjun juoksua ja yhteinen, avattu lattia noin 15 jalkaa neliö. Ensimmäisen vuoden jälkeen he eivät koskaan menneet enää yötaloon – niin pitkälle kuin pitäjät tiesivät. Tämä pakotti pitäjät tarttumaan heihin suureen verkkoon kerran vuodessa.

Viimeisen kokemuksen perusteella uros Bob oli yrittänyt tikkaa pois verkosta ja juoksi kaktukseen. Minulle kerrottiin, että näihin kahteen tapaukseen liittyvän emotionaalisen trauman vuoksi he pelkäsivät ihmisiä ja pysyivät denissä, kunnes kaikki olivat poissa. Tuloksena oli, että edes kauniilla korotetulla näkyyalueella eläintarhan vieraat eivät käytännössä koskaan nähneet kojootteja.

Ensimmäinen havaintoni alkoi syöttämällä heidän yhdisteensä. Se oli luonnollinen autiomaisema, noin 200 x 200 jalkaa. Seisoin yhdisteen keskellä suurella Saguaro -kaktuksella ja minulla oli yksi pitäjistä aloittamaan aidan kehällä. Kojootit liikuttivat tottelevaisesti noin 20 metriä pitäjän edessä ja ohittivat sijaintini. Heidän ohi huomasin, että kumpikaan eläimistä ei ollut korvia taaksepäin tai pyrstöjä. Oikeudenmukaisuudessa Bob ei pystynyt lyömään häntään – se amputoitiin sen jälkeen kun hän tuli taisteluun villin kojootin kanssa.

Siitä huolimatta, kumpikaan eläimistä ei antanut mitään merkkejä siitä, että he pelkäsivät pitäjää. Joka kerta kun he tekivät piirin yhdisteen ympärille, siirryin hiukan lähemmäksi heidän polkuaan. Joka kerta kun he ohittivat korvansa, olivat edelleen ylös ja he liikkuivat jatkuvassa tahdissa. Noin kolmannen kerran he molemmat näkivät minut, mutta eivät muuttaneet porttiaan tai asentoa. Tämä jatkui, kunnes olin noin viiden metrin päässä heistä, kun he menivät. He olivat täysin tietoisia läsnäolostani. Oli ilmeistä, että he eivät pelänneet ihmisiä. He eivät yksinkertaisesti pitäneet ihmisistä, jotka yrittivät vangita heidät.

Tässä oleva korrelaatio on melko ilmeinen. Jos vangittuja villieläimiä käyttäytyy samalla tavalla kuin vangittuja kotieläimiä, se voi tarkoittaa geneettistä samankaltaisuutta, joka ei ole riippuvainen väärinkäytöstä. Eläintarhassa sijaitsevat susit osoittivat saman varovaisuuden kuin kojootit, vaikka he eivät olleet kokeneet kaktuson juoksemisen ”traumaa”. Koirat, jotka ovat paljon pelkääviä kuin normaalia Luonnossa erittäin varovainen eläin pysyy todennäköisesti hengissä, missä vähemmän varovainen eläin voi kuolla.

Ryhmäeläimille, joilla on laaja valikoima käyttäytymistyyppejä, voi varmistaa lajien selviytymisen. Yksilö yksinään ei välttämättä “sovi” kaikkiin tilanteisiin, mutta ryhmällä voi olla kollektiivinen lajike, joka varmistaa, että joku astuu ja ratkaisee ongelman. Että minäMplies, että jos kaikki susit olisivat pelottomia, he eivät ehkä ole selvinneet. Ei ole haastavaa kuvitella, kuinka paljon varovaisempien eläinten ympärillä voi olla hyötyä ryhmälle. Sudet, jotka eivät ole pelottomia Toinen ajatus koskee mieltä, joka voi yllättää sinut – entä jos ”yleensä pelkäävät” koirat eivät aina tyypillisesti pelkää? Entä jos heidän kykynsä sopeutua ympäristöön on ehjä ja he voivat menettää pelkonsa? Tiedät jo totta. Tästä syystä.

Maaginen salonki ja maagiset kädet

Työskentelin turvakoteissa kahdeksan vuotta ja olen työskennellyt käyttäytyjinä noin 25. Minulla on hyvät kädet pelottavien koirien kanssa. Tiedän, milloin hakeudut yrityksen kanssa ja milloin takaisin. Groomers näyttää huippuosaamisensa saman välineen kautta – upea käsittely. Ajan myötä groomer kehittää “hölynpölyä” -suhdetta ja koiran mukautuu siihen, rakastaen tyypillisesti heidän groomeriaan yhtä paljon tai paljon enemmän kuin omistajansa. Tämä tarkoittaa, että paras esimerkki pelkäävistä koirista ei tyypillisesti pelätä, on omassa etuovessasi. Olen työskennellyt lukuisten koirien kanssa, joilla on suuria käyttäytymisongelmia. Kysyn aina, miten he tekevät groomerissa. ”Voi, Max rakastaa vain groomeriamme. Hän voi tehdä mitä tahansa hänen kanssaan. ” Tämä sanottiin koirasta, joka ei tule kaapista, kun vieraat olivat kotona. Koiran oli mukava vain omistajan, hänen aviomiehensä ja heidän teini -ikäisen tyttärensä ja heidän groomerin seurassa.

Pelkäävä käyttäytyminen on jotain hienoa groomers -tyyliä käsittelevät. Lukuisat kouluttajat eivät. Yrityksen, valvotun rajoituksen käyttö antaa kauhistuneelle koirille oppia olevan passiivinen hoitotyön aikana. Samaa prosessia voidaan käyttää heidän käyttäytymisensä soveltamiseen kotona.

Vaikka et halua tarjota käyttäytymis- ja koulutuspalveluita, tietosi on arvokasta. Jos menisit kotiin, voit tarjota asiakkaillesi ohjeita, jotka parantaisivat heidän elämäänsä. Jos et halua tehdä niin, aloita työskenteleminen hyvän kouluttajan kanssa, joka on avoin myöntämään, että olet parempi käsittelijä. Taitojesi ja heidän taitojensa yhdistelmä voi tehdä valtavan muutoksen asiakkaidesi elämässä – ja he kiittävät sinua siitä. Coddling on ensimmäinen askel kohti vapautta. Pelkäävien koirien elämän parantamisen salaisuus ei ole kohdella heitä ystävällisillä käsineillä, palvelun tarkoituksena on kehottaa heitä sopimaan omistajansa elämään, käsineen.

Kaikki yhteensä

13

Osakkeet

13

0 –

0 –

0 –

0 –

Mainokset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *