Bernadine Cruz, DVM, hammashoitopalvelu

13. maaliskuuta 2014

Haluatko saada eläinlääkärit, groomerit ja lennolle pääsyn hallinnan vaahtoavat suuhun kuin hulluja koiria? Tuo vain hammaspuhdistuksen aihe, joka suoritetaan eläinlääketieteellisen sairaalan rajojen ulkopuolella. Se ei ole kaunis näky … melkein yhtä turhauttavaa kuin specter löysi piiloutuvan useimpien kissoidemme ja koirien huulten alle. Amerikkalaisen eläinlääketieteellisen hammasyhdistyksen mukaan yli 80 prosentilla koirista ja 70 prosentilla kissoista kehittyy hammashoitotauti kolmen vuoden ikäisenä. Ilman asianmukaista hoitoa se voi johtaa paljon enemmän kuin koiran ja tonnikalan hengitys. Hammashoito voi tappaa.

Kiista ilmenee, kun keskustelu keskittyy ei-anesteettiseen hammashoitoon. Tietueena olen puolustaja tästä lemmikkieläinten hampaiden puhdistusmuodosta. Suoritamme ei-anesteettiset puhdistukset käytännössä päivittäin. Asianmukaiselle lemmikkieläimelle se tarjoaa erinomaisen palvelun. Se voi auttaa suojelemaan kissan ja koiranpotilaideni pitkäaikaista terveyttä. On kuitenkin kaksi päävaroitusta siitä, onko lemmikki ehdokas tämän tyyppiselle hammasprofylle.

Hammashoitotauti ja lemmikin käyttäytyminen ovat ratkaisevia tekijöitä, jotka on otettava huomioon. Yhteensopiva lemmikki, jolla on vaikea hammashoito, kuten löysät hampaat, avoimet juurikanavat tai syvällä kumiviivan alla oleva tasku. Pelkästään laskennan puhdistaminen hampaiden kruunusta antaa väärän hyvinvoinnin tunteen lemmikkieläinten omistajalle. Käytännöni ei suorita ei-anestesiaa hammaspuhdistusta näissä olosuhteissa. Jos toisaalta lemmikki on vähemmän kuin yhteistyöhaluinen ja profekti edellyttäisi raa’an hillinnän jopa lievän hammaslääketieteen poistamiseksi, lemmikkieläinten psykologinen ja mahdollisesti fyysinen haitta saa meidät etsimään vaihtoehtoja, kuten lievää rauhoittumista.

Monet eläinlääkärit tarjoavat ei-anestesiaa hammashoitoa, joten miksi hullabaloo? Eläinlääketieteellisen hammaslääketieteen, kuten leikkauksen, katsotaan olevan osa eläinlääketieteen käytäntöä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Sinulla ei olisi kampaajaasi puhdistaa hampaasi. Miksi sallia ei-ammattimainen käyttää teräviä epävarmoja steriiliöitä, jotka voisivat aiheuttaa vammoja ja kipua lemmikkieläimille? Eläinlääketieteen hammaslääketiede on suoritettava suorassa eläinlääketieteellisessä valvonnassa. Hygienistisi ei perusta kauppaa hammaslääkärin toimiston ulkopuolelle; Kissamme ja koiramme ansaitsevat saman tason ammattitaito ja lääketieteelliset suojatoimenpiteet.

Ei ole harvinaista, että koulutetun eläinlääkärini ei-anesteettisen hammaspuhdistusmenettelyn aikana, joka löytää olosuhteet, jotka vaativat hammasradiografioita, juurikanavia, juurten höyläamista tai uuttamista, jotka voidaan tehdä vain anestesiassa. Ajatus yleisanestesiasta voi aiheuttaa loistavaa angstia yleisessä väestössä. Vaikka aina on jonkin verran riskiä, kun henkilö tai lemmikki tapahtuu yleisen anestesian – riippumatta siitä, ovatko he nuoria, vanhoja, terveitä tai sairaita – komplikaatioiden tiheys on vähentynyt huomattavasti viimeisen vuosikymmenen aikana. Anesteettiset aineet ovat turvallisempia. Kyky seurata eläinlääketieteellisiä potilaita toimenpiteiden aikana voi olla yhtä tarkka kuin ihmislääketieteen kanssa. Anesteettinen verityö, EKG: t ja muut varovaiset toimenpiteet antavat jopa vanhuksille potilaille turvallisesti hyötyä laajan hammaslääketieteen ennaltaehkäisyn eduista. Eläinlääketieteen ”kultastandardi” puhdistaa aina yleisen anestesian nojalla, mutta asianmukaisesti valitulle lemmikkieläimelle on olemassa turvallisia vaihtoehtoja.

Hammasharjaamisen tarjoaminen muiden palveluidesi lisäksi on hyvä rahanvalmistaja ja korostaa yleisen terveyden kannalta merkitystä. On elintärkeää, että lemmikkieläinten omistajat ovat tietoisia siitä, että eläimen hampaiden harjaaminen joka kuukausi noin, kun niitä hoidetaan tai nousee, ei ole riittävä hammaslääketieteen sairauden estämiseksi. Jos ainoa kerta, kun harjasimme hampaitamme, oli, kun saimme hiukset leikata, voit ajatella seurauksia. Useimmat lemmikkieläinten hoitajat eivät tutki rutiininomaisesti lemmikkieläinten hampaita. Jos he kurkistavat hammaslääkettä, se on yleensä vain hampaat, joita näemme hymyillen: etuhampaat ja koirat. Vaikka hammaslääketiede voi vaikuttaa niihin, ne, jotka ovat suunsa takaosaa kohti, ovat usein peitelty kivun ja infektion lähde.

Miltä normaali hammas näyttää? Hampaan paljastuneen pinnan tulisi olla sileä, kermainen valkoinen väri. Kumien tulisi olla vaaleanpunaisia (joillakin lemmikkeillä on yleensä pigmentoituja alueita) ja makaavat tiukasti ja sileät hampaan vasten – ei tulehtuneita, turvonneet tai verenvuotoa. Kumikudoksen ei pitäisi kasvaa hampaan pinnan yli. Lemmikin hengitys ei saisi kaksinkertaistaa tuoksuvina suoloja.

Kouluttamalla asiakaskuntaa hammashoitotaudista ja oikeasta hygieniasta, voit erottaa itsesi kilpailustasi ja vahvistaa heidän siteitään sinulle. Lähetä kotiin lemmikkieläinten terveystarkastusluettelo jokaisella vierailulla. Peitä aiheet, kuten paino, möykkyjä, kuoppia, ulkoisia loisia, korvan terveyden tila, häpeälliset ongelmat sekä hammaslääketieteen ja ikenen terveys. Pidä kopio tiedostoissasi. Älypuhelimet ja pienet digitaalikamerat ovat ihmeellinen tapa dokumentoida huolenaiheita, jotka paljastat. senull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *