Syöpä kissoissa

AddThis Sharing Buttonshare facebookFaceBookFaceBookShare TwitterTWittertWittershare -sivustolle PinterestPinterestPinterSThare to Moreaddthismore3

Kun kissat jatkavat vanhenemista, koska paljon parempaa ravitsemusta ja eläinlääketieteellistä hoitoa, syöpätilanteet ovat myös olleet kasvussa. Tärkeintä on, että syöpä tulee tyypillisemmäksi vanhemmilla kissoilla ja paljon enemmän kissoja on vanhentunut. Upea uutinen on, että hoitovalinnat ovat tänään paljon parempia kuin muutama vuosi sitten. 80 -luvulla, kun uskoin kissan “ilves” -kasvain, voin pitää mielessä äitini kertomalla meille, että hän ei halunnut kissan olevan kipua, kuivua tai nälkää. Nämä olivat sääntöjä, joita oli noudatettava aina, kun kissan syövän hoidosta tehtiin päätös.

Noin kolmasosa kaikista kissojen syöpistä on lymfoomia. Tätä imusolmukoita esiintyy yleensä monissa kehon paikoissa, mukaan lukien imusolmukkeet, perna, maksa, maha -suolikanava sekä luuydin. Kissan leukemiavirus (FELV) sekä kissan immuunikatovirus (FIV) tekevät kissoista alttiimpia tämän tyyppisen syövän perustamiselle. Tämä syöpä voi tapahtua kaikenlaisessa iässä, sukupuolessa tai rodussa. Eläinlääkäri tarkastaa yleensä imusolmukkeet tai maha-suolikanavan, tekee röntgen- tai ultraäänen, hankkia verikemiatyötä tai tekee biopsian. Kun lymfooma diagnosoidaan, hoito sisältää yleensä erilaisia ​​lääkkeitä, kuten doksorubisiinia, syklofosfamidia, vinkristiiniä, samoin kuin prednisonia. Joskus säteily ja kirurginen hoito ovat osoittautuneet tehokkaiksi paikallisen lymfooman hoidossa, joka ei ole yhtä hyvin levitetty eri elimiin. Lymfooman kissan kissa tekee siitä yleensä vain kuukauden tai kaksi diagnoosin jälkeen; Kuitenkin, jos kyseistä täsmälleen samaa kissaa kohdellaan, se voi verkossa jopa 6 kuukautta, samoin kuin noin neljänneksellä tilanteista syöpä menee remissioon, joka voi kestää vuosia.

Toista kasvaintyyppiä kutsutaan syöttösolukasvaimiksi, samoin kuin ne ovat peräisin luuytimestä. Masto -solu on tärkeä osa kissan puolustusmekanismeja. Mastosolukasvaimet tapahtuvat yleisimmin iholla, samoin kuin ovat yleensä riski keski-ikäisille tai vanhemmille kissoille. Kun kasvain löydetään sekä luokitellaan I: stä III: sta (olen vähiten vaarallinen ja III vaarallisin), hoito aloitetaan kemoterapialla, säteilyllä tai leikkauksella. Käytetyt lääkkeet ovat prednisoni, lomustiini sekä vinblastiini. Prednisoni on glukokortikoidihormoni, jolla on voimakkaita anti-inflammatorisia vaikutuksia. Tyypillisin havaittu sivuvaikutus on äärimmäinen jano ja virtsaaminen vatsavaivojen lisäksi. Lomustiini sitoo DNA: ta estäen sen siksi. Sivuvaikutuksia ovat luuytimen tukahduttaminen, maksatoksisuus sekä vatsavaivoista. Vinblastiini on luokassa nimeltään Vinca -alkaloidi, joka toimii häiritsemällä proteiineja, sekä estämällä soluja jakamasta.

Fibrosarkooma on peräisin sidekudoksesta ja voi levitä muihin kehon osiin. Tämä on kissojen tyypillisin pehmytkudoksen kasvain. Kissoissa on kolme tyyppiä: monikentrinen tyyppi, joka yleensä nähdään erittäin nuorissa kissoissa ja jonka kissan sarkoomavirus laukaisee. Yksinäinen tyyppi nähdään kaiken ikäisissä kissoissa, samoin kuin syöpä, jota ei ole ollut Kissan sarkoomaviruksen käynnistämä sekä rokotesarkooma on kytketty suurimmaksi osaksi kissan leukemiarokotteeseen. Paras tapa estää tämän tyyppinen syöpä on välttämällä tarpeettomia rokotuksia. Kirurginen hoito on yleensä ehdotettu hoito, vaikka kemoterapiaa ja säteilyä voidaan käyttää yhdessä kirurgisen hoidon kanssa toistumisen estämiseksi.

Mairakasvaimet ovat kissojen useimmiten nähtyjä kasvaimia. Niitä tapahtuu yleensä vanhemmissa kissoissa ja suuremmassa vaarassa ovat siiamilaiset kissat, samoin kuin maksamattomat naiset. Tämä on aggressiivinen kasvain, joka yleensä havaitsee menetelmänsä ympäröiville imusolmukkeille ja keuhkoille. Hoito voi sisältää vaikuttavien rauhasten kokonaispoistoa. Säteilyä voidaan käyttää kasvaimen uusiutumisen estämiseksi. Kemoterapia on myös osoittanut kokonaisvasteet 50%: lla kissoista, joilla on näitä kasvaimia. Yleensä doksorubisiinin ja syklofosfamidin yhdistelmää käytetään jonkin verran menestyksellä.

Yksi parhaimmista asioista, joita voit tehdä kissasi hyväksi, on nähdä eläinlääkäri, jos huomaat jotain vikaa, kuten imusolmukkeiden turvotus tai kasvain jonnekin. Mitä aikaisemmin hoito aloitetaan kissasi paljon parempi, samoin kuin vähemmän kärsimyksiä tapahtuu todennäköisesti. Neuvot, jotka kuulin, kun olin nuorempi äidiltäni, on edelleen totta tänään: minkä tahansa tyyppisen korkean elämänlaadun säilyttämiseksi on tärkeää olla antamatta kissan satuttaa, yritä estää kissan oksentelua jatkuvasti, samoin kuin älä ‘ole’, samoin kuin Don ‘ T anna kissan mennä ilman ruokaa myös pitkään. korkealaatuinenElämä on tärkein asia, samoin kuin lopulta mikä tahansa syy olisi tehtävä sen varmistamiseksi, että tämä pidetään yllä. Kissasi kipu voidaan minimoida asianmukaisella kivun antamisella, joka voi sisältää kipulaastarin, joka sisältää fentanyyliä; Oksentelu voidaan minimoida tarjoamalla metoklopramidi tai dolasetronimesylaatti. Ruokahalun säilyttäminen tai parantaminen, suun tarjoamat syproheptadiini- tai megestrol -asetaatit ovat molemmat osoittautuneet onnistuneiksi.

Kuten aina, jos sinulla on minkä tahansa tyyppisiä lääkkeisiin liittyviä kysymyksiä, soita 1800PetMeds -apteekkille, joka vastaa mielellään niitä sinulle tai erittäin vähiten opastamaan sinua parhaaseen suuntaan.

Syöpä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *