Tarvitseeko stressiä työn jälkeen? Soita FIDO

AddThis Sharing Buttonshare -yritykseen FacebookFaceBookFaceBookShare -sivustolle TwittertWittertWittershare -sivustolle PinterestPinterestPinterStshaSe to Moreaddthismore6

Kuka ei ilo tulla kotiin töistä ja tervehtii suosikki nelijalkainen ystäväsi? Tiede todistaa, että nämä jälkikäteen koira-suudelmat ovat hyviä terveydellesi. Lääketieteellinen tutkimus osoittaa, että voit saada suuren annoksen jännityksen helpotusta tekemällä käpertymisen Fidon kanssa ensimmäisen yrityksen ostamisen työpäivän lopussa.

Coloradon osavaltion yliopiston tutkijat pyysivät kaksikymmentä koiranomistajaa arvioimaan veren oksitosiinia kovan työpäivän jälkeen. Oksitosiini on välttämätön hormoni, jonka monet ihmiset ovat yhteydessä naisiin ja lisääntymiseen. Oksitosiini auttaa aloittamaan työprosessin, kun on aika vauvan syntymiseen. Oksitosiini auttaa myös naisia ​​aloittamaan uusien vauvojensa imettämisen. Lisäksi oksitosiinilla on välttämättömiä stressin lievittäviä ominaisuuksia. Korkeammat oksitosiinitasot liittyvät vähentyneisiin jännitysvaikutuksiin, alhaisempaan sykeeseen ja alhaisempaan verenpaineeseen.

Coloradon osavaltion yliopiston tutkimuksessa oksitosiinitasot tarkistettiin, kun ihmiset saapuivat kotiin töistä ja ennen kuin he menivät taloonsa. Oksitosiinitasot tarkistettiin uudelleen sen jälkeen, kun ihmiset viettivät 25 minuuttia pelaamalla koiransa kanssa tai lukemassa hiljaa. Sekä miehet että naiset osoittivat parempaa stressiä herättävää oksitosiinitasoa viettäessään aikaa koiran kanssa lukemiseen verrattuna:

Naisille oksitosiini paransi 58 prosenttia koiran kanssa ja vain 26 prosenttia hiljaisella lukemisella.

Miehille oksitosiinitasot laskivat saapuessaan kotiinsa työn jälkeen. Tätä pudotusta hillittiin viettämällä aikaa koiran kanssa. Oksitosiini laski 56 prosenttia lukeessaan hiljaa ja vain 22 prosenttia koiran kanssa pelaamisen jälkeen.

Joten jos joudut stressiä vaikean päivän jälkeen toimistossa, unohda lepotuoli, tossut ja sanomalehti. Anna pilli Fidolle ja astia korvan naarmuista ja vatsahieroista. Koirasi rakastaa sitä ja alennat jännitystäsi.

Lemmikkieläinten terveyshyötyjä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *