Lyhyet eläimissä

AddThis jakaa painikkeet FacebookFaceBookFaceBookShare -sivustolle TwitterTWittertWittershare PinterestPinterestPinterESTHARE: lle Moreaddthismore1

Laivoja esiintyy paitsi ihmisissä, myös eläimissä. Tämä tapahtuu, kun aivojen verenvirtaus keskeytyy, mikä johtaa soluvaurioihin ja solukuolemaan. Oireet tulevat tyypillisesti akuutti, ja niihin voi kuulua jalkojen äkillinen halvaus, samoin kuin kallon hermojen heikkous, joka johtaa kasvojen kaatumiseen ja muiden refleksien menetykseen. Aivohalvauksen syihin kuuluvat korkea verenpaine, toksiinialtistus, trauma, syöpä sekä toisinaan virus- ja bakteerimikrobit. Suurimmassa osassa tapauksia ei löydy lopullista syytä.

Aivohalvauksen oletettu diagnoosi tehdään sulkemalla pois muut äkillisten neurologisten oireiden syyt. Aivohalvauksen lopullinen diagnoosi on kuitenkin mahdollista vain neurologisilla testauksilla, kuten MRI -testillä, joka suoritetaan viittauseläinlääketieteellisessä laitoksessa. Aivohalvauksen käsittely on enimmäkseen tukevaa ja sisältää IV -nesteitä sekä antibiootteja sekundaaristen infektioiden ja tulehduksellisten aineiden välttämiseksi. Toiminnan palauttamisen ennuste on aina vartioitu, ja se riippuu oireiden vakavuudesta.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *