Petmeds® Kuinka hoitaa lemmikki hyönteisten puremilla, mehiläispistoilla tai nokkosihottumilla

addthis Sharing Buttonshare -yrityksellä FacebookFaceBookFaceBookShare -sivustolle TwitterTWittertWittershare PinterestPinterestPinterSThSHare to Moreaddthismore2

Hitsien tai nokkosihottumien kehityksellä, jonka lääkärit ovat tunteneet urtikarialaisina purkauksina, voi olla paljon syitä. Yleisin olisi akuutti allerginen reaktio kosketus-/inhalanssiin (ruohot, puut, hilse, siitepöly jne.) Tai nielty ruoka -allergeeni. Hämähäkki, hyönteiset tai mehiläiset pistot voivat myös aiheuttaa näitä purkauksia, jotka voivat aiheuttaa niihin liittyviä kutina ja turvotusta. Suurimman osan ajasta hätäeläinvierailu voidaan välttää antamalla lemmikkille nopeasti toimiva antihistamiini, kuten difenhydramiini (benadryyli) tai kloorifeniramiini. Tämä voidaan toistaa 6-8 tunnin välein akuutin reaktion aikana.

Jos turvotus tai kutina jatkuu tai pahenee, on parasta nähdä eläinlääkäri, joka todennäköisesti antaa nopeasti toimivan kortisonisulkeuden tai reseptin antihistamiini- tai suun kortisonilääkkeelle, kuten prednisoni. Joissakin roduissa, erityisesti lyhyissä päällystetyissä roduissa, kuten nyrkkeilijöissä ja Rhodesian Ridgebacksissa, pieni määrä nokkosihottumia/purkauksia voi pysyä kroonisesti, ja niitä on harvoin hoidettava, koska paljon aikaa he eivät ole kutiavia eivätkä häiritse lemmikkieläinten koiraa ja levisi harvoin. Eläinlääketieteen tutkimus ja arviointi on aina helpoin tapa erottaa ne koirat, jotka ovat alttiita lievään krooniseen pesän kaltaisiin purkauksiin niille koirille, jotka tarvitsevat eläinlääkärinsä aggressiivisempaa hoitoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *