Riza Wisnom Aasian freestyle

4. joulukuuta 2014

Jos olet pitänyt ajan tasalla hoitoteollisuuden nykyisiä suuntauksia, olet todennäköisesti kuullut termit “japanilaisen hoitamisen” tai “aasialaisen muotoilun”. Se on kiehtonut groomers ympäri maailmaa, lähettämällä heille vaatimuksia Pinterestin kaltaisille sivustoille ja erilaisille chat -levyille Facebookissa tyydyttämättömällä valokuvien ja tietojen etsimällä. Aasian muotoiluseminaareja pidetään Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Australiassa lisäämällä lukumäärää. Mutta mikä se on? Mistä se tuli? Ja voiko se todella tutustua valtavirran asiakaskuntamme?

Ensimmäinen kysymys on tyypillisesti kysytty Groomersin keskuudessa, jotka haluavat määritellä taidetta, jota he todella haluaisivat kokeilla. Lyhyesti sanottuna aasialainen muotoilu on luova hoitomenetelmä, joka herättää haisevan tunteen pyrkimyksessään saada lemmikkikoira näyttämään täytetyltä lelulta. Tämä tyyli ei kiinnitä huomiota rodun standardeihin, ja korjaava hoito ei ole ensisijainen tavoite. Kysyttäessä, kuinka hän kuvailisi tyyliä jollekin, joka ei ole koskaan kuullut siitä aiemmin, Veronica Frosch, entinen Groom Team USA: n jäsen ja Paw Shoppen omistaja Coon Rapidsissa, Minnesota sanoo: ”Se on poninhäntä, punokset, outo Viikset ja suuret korvat! ” Hän rakastaa tyyliä asetettujen sääntöjen puuttumisesta. Ulkonäkö on pääosin havaittu kiharaisissa päällystetyissä roduissa, kuten villakoirassa ja Bichonissa, ja pudotuspäällysteissä roduissa, kuten Shih Tzu ja Maltese. Mutta Schnauzers ja jotkut terrierit tekevät myös poikkeuksellisia ehdokkaita.

Monissa aasialaisissa villakoiratyyleissä lemmikkikoiralla on columned jalat ja erittäin pyöreä kuono. Mutta odota, eikö se ole mitä olemme tehneet villakoirille vuosikymmenien ajan? Se kuulostaa lampaanleimaiselta, jossa on munkkiviikset! Ahh, mutta tässä on ero. Nämä saistetut jalat ovat lisäksi korjattu näyttämään täytetyn nallekarhun raajoilta kapenevaan yläosaan lähellä kyynärpäätä ja leimaamalla pohjat ilman puhtaiden jalkojen läsnäoloa. Esimerkiksi villakoirassa (kuva 1) leikkasin hänen ruumiinsa 1/2 ”. Sain ensin jalat työskentelemällä seuraavaksi kyynärpäällä ja yhdistäen nämä kaksi saksareitolla, samalla kun se fluffing ulkoinen kampalla. Kuonon suhteen se eroaa vanhojen tavanomaisista munkkiviiksistä siinä mielessä, että se on voimakkaasti liioiteltu pyrkiessään simuloimaan lelukarun pyöreää nenää. Terveysalue on veistetty suoraan silmien väliin ja hiukan silmien viemärialueilta. Sitten kuono on esitetty joko soikeaan tai “U” -muotoon. Tämä toimii toisin kuin tavalliset munkkiviikset, jolle on ominaista nenän sillan vakava parranajo ja kolmionmuotoinen tai ylösalaisin ”u” -muoto kuonoon.

Shih Tzusissa tyylin tavoitteena on maksimoida leikkaus pikemminkin kuin rodun allekirjoitusrotuprofiilin kanssa yleensä esitetyn glamour. Ensimmäisessä esimerkissä (kuva 2) pystyin käyttämään vartaloon ¾ ”leikkurin kampaa jättäen jalat täynnä. Käytin samaa clipper -kampaa, leikkaamalla hiusten makaa hänen kupolinsa keskellä, jättäen hiukset korvien yläosan edessä pidempään äärimmäisen pyöreyden saavuttamiseksi. Toisessa esimerkissä (kuva 3) koiran korvat otetaan lyhyiksi 4F: llä ja posket on leikkisä 5F: llä, jotta nallekarhun kuono todella ponnahtaa! Vaikutus on sama – jokainen lemmikkikoira muistuttaa täytettyä lelua paljon enemmän kuin Shih Tzu.
Mainokset

New Jerseyn Bark ‘n Purr Mobile Pet Beauty Parlour -huoneiston omistaja Lisa Correia vetoaa aasialaisten tyyleihin japanilaisten anime -hahmoihin. Hän sanoo, että aasialaiset tyylit näyttävät tyypillisesti epätasapainoisilta korjaaviin hoitamiseen käytettyjen rakenteellisten vikojen peittämättömät rakenteelliset viat. Lisa toteaa lisäksi, että vaikka länsimainen hoitaminen keskittyy yleensä voimakkaasti vartaloon ja jalkoihin, Kaukoidän tyylit ovat paljon enemmän huolissaan pään yksilöllisestä ilmaisusta.

Aasialaiset tyylit jättävät tyypillisesti myös rodun standardit ihastuttavassa käänteessä. Cocker -spanielin hame leikataan voimakkaan jalkojen korostamiseksi, mallialaisille annetaan puhtaat jalat tai villakoiran pää veistetään muistuttamaan sienikorkkia (kuva 4). New Jerseyn Olga Zabelinskaya käytti tätä leikkiä rotuprofiileissa antamalla schnauzerille (kuva 5) saannit topknot ja pienet tupsut korvien ideoissa. Näissä esimerkeissä tavoitteena on vedota komedian ja kauneuden tunteeseen.

Nyt vastata mistä nämä tyylit tulevat. Duh, sanot. Aasia. No kyllä, mutta tiesitkö, että tyylit vaihtelevat alueittain? Japanissa, Malesiassa, Thaimaassa ja Taiwanissa löydät paljon yllä kuvattuja tyylejä politiikan taivutustyylien lisäksi villakoirille, kuten epäsymmetrisille topknoteille, ja koala -korvat punastuvilla poskilla (kuva 6). Yhdistyneen kuningaskunnan Pammie Carmichael-Hogg toisti kasvavan trendin Aasiassa, joka tunnetaan nimellä “Cone Head” (kuva 7), kun taas Thaimaassa arvostetussa Starwood Arts Academyssa. Vaihtelevan vakavuusasteen nähtynä hänen versio valkoisella villakoiralla soittaa koiran makeaa ilmaisua. Etelä -Koreassa he ovat mukauttaneet anull

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *