Onko takin värin ja persoonallisuuden välillä yhteys?

Useimmat kissan huoltajat omaksuvat kissan hänen persoonallisuutensa perusteella, mutta joillakin on myös selkeä etusija tiettyyn takinväriin tai kuvioon. Mutta onko takin värin ja persoonallisuuden välillä yhteys? Loppujen lopuksi molemmat hallitsevat genetiikkaa, joten ei olisi paljon harppausta uskoa, että yhteys on olemassa.

Äskettäisessä tutkimuksessa Kalifornian osavaltion yliopiston tutkijat ja Floridan uusi korkeakoulu tutkivat lähes 200 ihmistä. Tutkimuksen osallistujia pyydettiin yhdistämään 10 persoonallisuustermeä (aktiiviset, syrjäiset, rohkeat, rauhalliset, ystävälliset, suvaitsemattomat, ujoja, itsepäisiä, suvaitsevaisia ​​ja koulutettavia) viidellä kissanvärillä-oranssi, kolmivärinen (kilpikonnansiirrot ja kalico-kissat), valkoinen, musta ja kaksivärinen (valkoinen ja kaikki muu). Vaikka tarinan vastaajat sanoivat korostavansa enemmän persoonallisuutta kuin takin väriä, näyttää siltä, ​​että nämä kaksi ovat yhteydessä toisiinsa, ainakin kissan huoltajan käsityksessä.

Vaikuttaa siltä, ​​että turkin värin ja kissan persoonallisuuden välillä on joitain yhteisiä piirteitä, mutta on tärkeää pitää mielessä, että nämä ovat yleistyksiä ja jokainen kissa on ainutlaatuinen henkilö. Väri voi olla vain yksi näkökohta siitä, mikä muodostaa kissan persoonallisuuden. Myös muut tekijät, kuten rotu ja ympäristö, tulevat peliin.

Tabby kissat

TABBIES: llä on maine rentoutumisesta, rauhallisemmilta ja sosiaalisemmilta. Heidän sanotaan myös olevan erittäin hellä ja rentoutuneita laiskoihin.

Mustat kissat

Mustat kissat voivat olla itsepäisiä ja ystävällisiä samanaikaisesti. Niiden sanotaan olevan hyviä metsästäjiä, mutta heillä voi olla taipumus vaeltaa. He ovat hyväluonteisia ja seurallisia.

Oranssi (inkivääri) ja punaiset kissat

Oranssit kissat ovat yleensä miehiä (vain yksi viidestä oranssista kissasta on nainen). Kissat, joilla on tämä väritys, voidaan rentoutua ja hellä, mutta niillä voi olla myös vähän malttia. Naaraat ovat yleensä enemmän rento kuin miehet.

Mustavalkoiset kissat

Mustavalkoisten kissojen (jotkut tunnetaan nimellä tuxedo -kissat, kun niiden takkikuvio muistuttaa smokkitakkia) sanotaan olevan jopa karkaistuja ja vaaleita, mutta ne voivat myös olla vaeltajia. Ne voivat olla erittäin uskollisia perheelleen, tyypillisesti yhdelle henkilölle ja voivat olla todellisia kierroskissoja.

Kolmivärikissat

Kolmivärikissoilla, kuten kilpikonnanhajalla ja Calico-kissoilla, on maine ainutlaatuisista persoonallisuuksista, joita tyypillisesti kutsutaan ”kidutukseksi”. Näillä kissoilla voi olla hiukan malttia, ja heillä on taipumus olla hyvin hallussaan vartijoitaan.

Sininen, kerma, harmaa ja lila -kissat

Kissoilla, joissa on vaaleammat turkin värit, on sama geeni, jota kutsutaan laimennusgeeniksi. Tästä värjäyksestä on ristiriitaisia ​​tietoja. Jotkut lähteet sanovat, että kissat, joissa on nämä värit

Kuva: Wikimedia Commons

Tämä artikkeli julkaistiin aiemmin vastauksia.com -sivustossa, ja se julkaistaan ​​uudelleen luvalla.

Ingrid -kuningas

Sisällysluettelo
Tabby kissat
Mustat kissat
Oranssi (inkivääri) ja punaiset kissat
Mustavalkoiset kissat
Kolmivärikissat
Sininen, kerma, harmaa ja lila -kissat

Saatat myös pitää:
Tutkimus ehdottaa yhteyden kissan aggression ja tiettyjen turkkivärien välillä

Onko kissarotujen, turkin värin ja käyttäytymisen välillä yhteys?

Onko kissan värin ja temperamentin välistä yhteyttä?

«Ravitsemushiiva: salainen ase saadaksesi hienoja kissoja syömään
Lahja: Spirit Essencs Holistiset lääkkeet Ultimate Peacemaker »

8 kommenttia on linkki takin värin ja persoonallisuuden välillä?

Deb sanoo:

30. tammikuuta 2022 klo 12.57

Kasvoi allergiseksi kissoille. Silti rakastin ja ymmärsi heidät vuonna 2007, oranssi uros tabby löysin minut, löysin Zyrtecin! Hollis (hän ​​ohitti 1/22) oli aina silmissä ja minä hänen. Hän laski minua, kun olin sairas .. En ole koskaan käyttänyt ”käteni” leluina (toistoaikana). Jos hän napasi keskellä huonetta, emme koskaan heränneet ja pakotettuja pelaamista … hän luottaa meihin. Minusta hän oli siunaus elämässäni (voisin jatkaa).
Pidin hänen suloisia kasvonsa, kun hän ohitti.
Juuri ennen, hän katsoi syvästi silmiin ja minä. En koskaan tuntenut, että voisin nähdä sielun, näin hänen. Hän tuijotti silmiini ja tunsin sieluni ottavan rakkautensa. Mikä upea “inkivääri”.
Viimeiset sanat kuiskasin .. ”ansaitset olla onnellinen. Kun on aika .. mene Herramme kanssa. Näen sinut toisella puolella. Olet täydellinen.

Vastaa

Linda Marion sanoo:

2. lokakuuta 2021 klo 17.15

X
.Olen ylpeä patentti a. Tortiie. Olen oppinut, että hänen persoonallisuutensa vastaa hänen takin väriä. Hän on asunut kanssamme kolme viikkoa ja on pelastuskissa. Hän seuraa yleensä puolisoni sänkyyn ja nukkuu meidän alla. Sally ei hyväksynyt hänen sänkyään, mutta toivon voivani kokeilla a. Eri tyyppi, mutta hän nukkuu puutarhaikkunassa ja rakkauden vieressä. Hän nauttii nukkumisesta, mutta voi herätä kilpailemaan talon läpi kuin hullu eläin. Niin iloinen, että löysin hänet lähetettynä Internetistä.

Vastaa

Nimi* sanoo:

14. huhtikuuta 2021 klo 8.44

‘Totie’ pelastettiin ja hän “omisti” minut 12 -vuotiaana. Nyt 3 vuotta hän omistaa minut ehdottomasti. Hän on feisty ja kun sammutan television (nukkumaanmenoa) hän meneenull

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *