Vinkkejä koiran opettamiseen ”jätä se” – virkistävä

On aina hieno käsite koirien koulutuksen elvyttämiseksi ja komentojen mukaan niin usein.

Tätä silmällä pitäen palaan takaisin Lindsayn vanhaan julkaisuun ja tarkistan kuinka opettaa koirasi jättämään sen. Kommentteissa ymmärretään, onko olemassa minkäänlaisia ​​muita komentoja, jotka haluat meidän käyvän uudelleen tulevissa viesteissä.

Lindsay määritteli ”jätä se” nimellä “Älä koske sitä esinettä. Kuten älä nuuskaa, älä syö, älä koske sitä asiaa edessäsi. Tämä on erilainen kuin käyttää “jätä” tarkoittaa “jätä se toinen koira yksin”, samoin kuin erityisen erilainen kuin “ohita toinen koira kadun toisella puolella”.

Lindsayn alkuperäisessä viestissä hän meni mentorin ”jätä se” askeleiden kanssa hyödyntäen korkeaa arvoa ja alhaisempaa arvoa. Olen keskustellut aiemmin siitä, että kouluttajamme ei hyödynnä herkkuja hänen koulutuksessa, joten lähestymistapamme mentoriksi ”jätä se” oli hiukan erilainen.

Kuinka opettaa koirallesi jättämään se – mitä teimme

Aloitimme matalasta esineestä – leipää – maassa. Emme antaneet “jätä se” -komentoa, kunnes koiramme muutti kohti leipää. Samanaikaisesti, kun totesimme komennon, laitoimme käden leivän yli koiran estämiseksi.

Käytimme suhteellisen vakuuttavaa liikettä koiran kiinnostuksen saamiseksi ja poistamiseksi odotuksistamme. Onnistunut “jättämä” palkittiin kiitosta ja loitsua.

Valitettavasti Baxterille tulkitsin hänen toimintansa väärin. Hän oli vain huolestunut siitä, että hän on minulle. Hän ei ajatellut leipää. Yrittäessään suorittaa ”jätä se” tehokkaasti, karate pilkkoi hänet suoraan nenään. Pahoittelin – ja tunnustin hänen erinomaisen “jätä sen” – innostuneilla naarmuilla ja lentämisellä, mutta lopun oppitunnin ajan Baxter pysyi mahdollisimman kaukana leivästä.

Kaksi muistiinpanoa koiran estämisestä herkullisesta:

Ole varovainen estämisestä, jos koirasi ei oikeastaan ​​aio hoitaa. Et halua rangaista koiraasi hyvästä käytöksestä.

Ole varovainen estämisestä, jos sinulla on erittäin ruokaa motivoitunut koira. Et halua olla vähän vahingossa.

Lindsayn julkaiseminen yksityiskohtaisesti ohjaajan vaiheet ovat yksityiskohtaisesti, joten en aio toistaa niitä täällä. Haluan kuitenkin korostaa yhden tärkeän näkökohdan. Kun mentori “jätä se”, on yleensä hienointa, ettet palkita koiraa alkuperäisen esineen kanssa.

Ajattele sitä. Laitat palan erittäin maukasta juustoa maahan, kerro koirallesi “jätä se” samoin kuin hän suorittaa sen täydellisesti. Sitten palkkiona noutat juuston ja annat sen hänelle.

Resanasta nyt aitoa maailmaa.

Kävelylläsi koirasi löytää maukkaan juustoa. Kerrot hänelle, että jätä se ja alkaa kävellä. Koira ymmärtää, että yleensä sen jälkeen hän saa tuotteen palkkiona. Hän kieltäytyy kävelemästä odottaen cheesy hyvyyttään. Tämä sekoitettu viesti voi olla erittäin hämmentävä koirille.

Viimeinen näkökohta, josta haluan keskustella, kun uskomme “jätä se”, ylittää tämän komennon opettaa “ottaa se”.

Yhdelle vielä kouluttajalle, jonka noudatan ”jätä se”, oletetaan kaikissa tilanteissa. Tämä tarkoittaa, että jos pullo pillereitä putoaa ja vuotaa koko lattialle, hänen koiransa ymmärtävät ilman, että pillerit ovat kiellettyjä. Samoin välipala, joka istuu sohvapöydällä, pentue jalkakäytävälle, eläinpakkaus takapihalla tai huolimaton ruokailuvälineet avoimessa astianpesukoneessa. Ne ovat kaikki rajojen ulkopuolella, ellei koiralle kerrota, että hän voi “ottaa sen”.

Tosin “ota se” saattaa tarvita enemmän koulutusta ja erittäin vahva perusta “jättää se” on edelleen hyödyllistä.

Opettatko “jätä” tai “ota”, nämä ovat molemmat tärkeitä käskyjä koiran suojaamiseksi vaarallisilta vaaroilta ja tekevät elämästä yhdessä miellyttävämpää.

Mitkä ovat vinkkisi mentorille jätä se? Mikä on koiran vaikein esine poistua?

Työskenteletkö virkistävien komentojen parissa koiran kanssa?

Onko olemassa minkäänlaista komentoa, jonka haluat meidän tarkistavan tulevissa viesteissä?

Julia Thomson on bloggaaja kotona 129 hehtaarilla, missä hän kirjoittaa seikkailuistaan ​​maalaisasuunnasta ja DIY -kunnostamisesta. Hän sekä kotitaloutensa verkossa 129 hehtaarin maatilalla Ontariossa, Kanadassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *