Mikä on kissojen FIP?

AddThis Sharing Buttonshare facebookFaceBookFaceBookShare -sivustolle TwittertWittertWittershare PinterestPinterestPinterStshare to Moreaddthismore

Kissanfektioiden peritoniitti (FIP) on tarttuva virus, jota nähdään satunnaisesti kissoissa, jotka voivat aiheuttaa suurta tautia ja jopa kuolemaa. FIP on eräänlainen virus, joka tunnetaan nimellä Corona -virus, jonka kissan seuralaisissamme on lukuisia tyyppejä. Vaikka FIP: tä on tyypillisesti nähty Catteryssa, nousevan kennelissä ja muissa paikoissa, se voidaan nähdä satunnaisesti lemmikkieläinten väestössä. FIP: n esiintyvyys on korkein alle kahden vuoden ikäisissä nuorissa kissoilla, samoin kuin vanhemmissa kissoissa yli 12 tai 13.

FIP välittyy tyypillisesti oraalisten ja nenän eritteiden koskettamalla sekä kärsimättömien kissojen jakkaroja. Vaikka lukuisat kissat voivat altistua FIP -virukselle jossain vaiheessa elämänsä vaiheessa, todellisen lääketieteellisen sairauden kehityksen esiintyvyys on satunnaista. FIP aiheuttaa verisuonten tulehduksen, jota kutsutaan vaskuliitiksi. Oireet vaihtelevat mukana olevien elinten mukaan, mutta FIP ei ole harvinaista, että FIP tapahtuu ruuansulatuskanavassa, munuaisissa, keuhkoissa, silmissä ja jopa aivoissa.

FIP on tyypillisesti differentiaalidiagnoosien luettelossa kaikissa kroonisesti sairailla kissalla, jolla on epäspesifiset epämääräiset oireet näissä elinjärjestelmissä. On olemassa kaksi yleistä FIP -muotoa, joka tunnetaan nimellä kuiva muoto, samoin kuin märkä muoto, jälkimmäinen johtaa usein nesteen kertymiseen vatsassa tai rinnassa. FIP: n diagnosointi on joissakin tapauksissa etsimällä ominainen neste rinnasta tai vatsasta, mutta lopulliseen diagnoosiin sisältyy usein tämän nesteen analysointi laboratoriossa, samoin kuin biopsiat ja muut laboratorio- ja verikokeet.

FIP: n hoito on parhaimmillaan palliatiivista, nestehoidolla ja antibioottihoidolla; Taudin kulku on kuitenkin tyypillisesti kohtalokasta. Kokonaisvaltaiset hoitovaihtoehdot voivat lisätä mahdollisuutta paljon hyödyllisemmällä lopputuloksella. Jos haluat oppia paljon enemmän homeopatiasta, katso koiran maailma.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *