Cerebellar -hypoplasia lemmikkieläimissä

AddThis Sharing Buttonshare -sovellukseen FacebookFaceBookFaceBookShare -sivustoon TwittertWittertWittershare PinterestPinterestPinterStshare to Moreaddthismore

Aivojen hypoplasia on tila, jossa aivojen osa, joka tunnetaan nimellä pikkuaivo, ei ole täysin kypsä syntymän yhteydessä. Aivojen hypoplasian syitä ovat vamma, myrkytys ja aliravitsemus. Bakteeri- ja virusinfektiot, mukaan lukien Panleukopenia kissoissa, voivat myös johtaa lemmikkieläinten syntymiseen pikkuaivojen hypoplasiassa. Oireita ovat nykäiset liikkeet, vapinaa, koordinoimattomia liikettä, samoin kuin eläin putoavat tyypillisesti yrittäessään kävellä. Vapina näyttää kasvavan, kun eläin on innoissaan, kun taas ne yleensä lievittävät levossa.

Tällä hetkellä koirilla ja kissoilla ei tällä hetkellä ole hoitoa tai parantaa tätä tilaa. Tauti ei yleensä ole edistyksellinen, ja useimmilla lemmikkeillä on normaali elinikä. Vammaisen eläimen kanssa asuminen vaatii kotiympäristön säätöjen tekemistä asianomaisen PET: n turvallisuuden varmistamiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *