Onko ”pakkausjohtaja” tullut huono termi koiran maailmassa?

Viesti päivitetty: elokuu 2018.

Pidän termistä “pakkausjohtaja”.

Se tarkoittaa, että koirat ja ihmiset toimivat hyvin yhdessä ryhmissä, oppimisesta ja toistensa tukemisesta ja suojelemisesta.

Ja kyllä, katsot yhtä tai muutamaa henkilöä päätöksentekijöinä.

Pidän siitä, että ajattelen itseäni koirani johtajana. Hauska ja positiivinen johtaja, toivottavasti, mutta silti johtaja. Joku koirani voi etsiä ohjausta ja turvallisuutta ja johdonmukaisuutta.

Termi “turkis äiti” ei toimi minulle henkilökohtaisesti, mutta on “pakkausjohtaja” kaikki erilainen kuin “turkis äiti?” Tai jopa “Pet Guardian?” Todennäköisesti ei useimmille meistä.

Kuitenkin, jos mainitsen, että olen koiralleni johtaja, on melkein varma, että joku sanoo: “Ei, itse asiassa” pakkausteoria “on väärässä. Sinun ei tarvitse näyttää koirallesi, joka on pomo saadaksesi mitä haluat. ”

Yikes! OK …

Minun on sanottava, että en välitä ”hallitsevuusteorian” tai “pakkausteorian” yksityiskohdista ja siitä, kuinka se koskee koiria ja susia ja muita eläimiä vai ei. Haluan vain mukavan koiran.

Tietysti ”hallitsevuus” tulee peliin hienovaraisina tavoilla, kun ihmiset tai koirat tai kissat kilpailevat ”resursseista”. Hyvä esimerkki on, kun asetin kukkaroni baariin “vaatia” aluettani. Tai kun kissan säde ottaa satunnaisesti parhaan koiran sängyn muista lemmikkeistä.

Näyttää siltä, ​​että “hallitsevuus” minulle, mutta kuka välittää?

Asuminen rauhallisesti koirien kanssa

Mitä välitän on elää rauhallisesti koiran voimakkaan klutzin kanssa. Näin tekeminen vaatii joitain sääntöjä ja rakennetta. Tiedän, että useita koiria voi helposti muuttua kaaokseen, jos johtajuutta ei ole.

(Aina huomaa, kuinka kotitalous saa yhä enemmän hallitsemattomasta, kun ihmiset lisäävät enemmän koiria? Huomaan.)

Tästä syystä minulla on koirani säännöt. En anna hänen proomua edessäni esimerkiksi ovien kautta. Hän päättää antaa minulle suurimman osan ajasta. Tekeekö se minua hallitsevaksi näissä tilanteissa? En tiedä, mutta voin kävellä oven läpi pitäen hihnan toisessa kädessä ja roskaa toisessa vetämättä alas.

Toinen esimerkki: Pyydän koirani istumaan tai odottamaan ennen kuin hän lähestyy kulhoaan aterioissa. Hän osaa tarttua ruokaan ennen kuin annan luvan. Kyse ei ole siitä, että olen hallitseva. Kyse on koirani opettamisesta kohteliaksi ja kärsivälliseksi.

Ace odottaa myös lupaa ennen kuin hyppää autoon tai ulos. Häntä ei sallita sohvalla tai sängyllä. Hän tietää, että heitän hänen pallon. (2018 -päivitys: ACE on kuollut.)

Nämä ovat rituaaleja, joissa työskentelemme joka päivä.

Joo, luulen olevani “pakkausjohtaja”

Koska melkein kaikki koulutus on koiralleni peli, on järkevää, että tunnen olevani hauska “pakkausjohtaja”. En näe siinä mitään vikaa.

Heck, katso sitä tällä tavalla:

Korvaa “Pack Leader” “Girl Scout Leader”.

Olen entinen tyttöpartiolainen, ja voit lyödä vetoa, että ”joukkojen johtajilla” oli säännöt meille tytöille. Olisimme olleet hallinnassa muuten. ?

I don’t know when we became so sensitive to this type of language just because we’re talking about dogs, but at some point we did.

What matters to me and to my relationship with my dog is that he trusts me and feels safe and happy around me. I believe leadership is important, as well as having a dog who is calm and under control.

Yeah, I think I’ll keep using the term “pack leader.” Se toimii minulle.

Do you consider yourself a pack leader?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *