valitseminen Kaikki koiran ystävät haluavat adoptoida lisää koiria. Merkittävät muut ja perheenjäsenemme ovat oppineet tämän kovalla tavalla.

Tiedän, että jossain vaiheessa kotitaloudessamme on toinen koira. Juuri tämä päivä, viikko tai kuukausi ei ole oikea aika, mutta se voi helposti muuttua.

Minun ongelmani ei ole se, onko toinen koira adoptoida vai ei, ongelmani on “oikean” koiran päättäminen.

Tiedän oikean tavan adoptoida koiran – vie aikaa, aseta tunteeni syrjään ja löytää koira, joka kohtella talomme energiaa. Se on juuri mitä tein Mutt -ässälläni, kun adoptoin hänet melkein kolme vuotta sitten Fargon loistavan pelastuksen kautta, nimeltään adopt lemmikki.

Toinen kerta on minulle paljon vaikeampaa, koska olen enemmän mukana koiran pelastuksessa ja on vaikea asettaa tunteeni syrjään nyt, kun vietän aikaa niin monien koirien kanssa, jotka tarvitsevat koteja. Kun adoptoin ässä, minulla ei ollut yhteyksiä kaupungin pelastamiseen ja monin tavoin tämä helpotti “täydellisen” koiran löytämistä.

‘Oikea’ koira

Koira, jonka olen aina halunnut adoptoida, ei sovi siihen “ihanteelliseen” profiiliin kotitalouksellemme.

Ihannetapauksessa uuden koiran tulisi olla alistuvampaa ja vähemmän energistä kuin olemassa oleva koira (ja kissat), jotta hän mahtuu hienosti talon järjestykseen. Useimmat ihmiset tekevät virheen adoptoidessaan hyper, nuorta koiraa, joka lopulta tuo kaaosta ja stressiä kaikille.

Tiedän kokemuksesta kasvatusomistajana ja Fargo Pet Seatterina, että yllä olevia neuvoja tulisi ottaa erittäin vakavasti. Korkeampi energia, hallitsevat koirat aiheuttavat ongelmia. Rauhallisemmat, rento, alistuvat koirat muovaavat muiden eläinten kanssa melkein saumattomasti. Se on aika hämmästyttävä, mutta se on hyvin yksinkertainen konsepti.

Jos joku kysyisi minulta neuvoja toisen koiran adoptoinnista, suosittelen heitä valitsemaan koiran, jolla on vähemmän energiaa kuin nykyinen koiransa. Samanaikaisesti minulla on vaikea seurata omia neuvoja.

Useimmat koirat ovat hallitsevampia kuin ässä. Jos unohdat, 9-punnan kissani istuu sisäänkäynnissä ässä vain siksi, että hän voi. Ace istuu ja itkee, kunnes tulen ja “pelastamaan” hänet.

Talomme sijoitus on hyvin selkeä – ihmiset, kissat, koira.

Koira, jonka olen aina halunnut adoptoida, on hallitseva eläin. Vaikka hänellä ei ole vaikeuksia seurata johdonmukaista, asiantuntevaa ihmistä, hänen ja hallitsevamman kissani, Beamerin, välillä olisi luonnollisesti valtataistelu. Ei vain, mutta tämä tietty koira on osoittanut aggressiota muiden eläinten kanssa.

Koiran pelastaminen

Kirjoitan tätä viestiä, koska konfliktini on sellainen, josta jokaisen koiran rakastajan tulisi ajatella.

Missä vaiheessa on hyvä omaksua haastavampi koira?

Tämä vastaus on erilainen kaikille, ja joidenkin ihmisten ei tulisi koskaan adoptoida tiettyjä koiria. Se on jotain, jonka kanssa kamppailen. Tiedän kuinka valita oikein ”täydellinen” koira, mutta olen myös halukas ja kykenevä tarjoamaan loistavan kodin koirille, jolla on muutama ”aihe”. we all know there is a lack of homes for these dogs.

I work with a lot of rescue dogs, and I can say that I am better than most as far as not getting too attached. I never want to keep my foster dogs. I don’t even want to foster a dog right now.

But … there has always been this one dog.

Am I “the one” for her? It’s easy to believe I am, but I know it’s mostly my emotional needs getting in the way again – a danger for every dog lover involved with rescue.

This dog doesn’t need me, as much as I want to believe she does. She needs someone – me or any other capable dog owner.  I think of there must be hundreds of dog lovers out there who could be right for this dog. They just haven’t met her, at least not at the right time.

So … for now we are a one-dog home (with a lot of visiting and temporary dogs). Sooner or later though, there will be a second. The “right dog” for us is yet to be determined.

Why did you choose the dog/s you have?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *