Periodontaalinen sairaus eläimissä

AddThis jakaa painikkeet FacebookFaceBookFaceBookShare TwittertWittertWittershare -ohjelmaan PinterestPinterestPinterSThare to Moreaddthismore1

Periodontaalinen sairaus on yksi tyypillisimmistä sairauksista, joita havaitaan sekä keski-ikäisissä ja vanhemmissa lemmikkeissä. Itse asiassa uskotaan, että yli 80 prosentilla yli 3 -vuotiaista eläimistä on jonkinlainen periodontaalinen sairaus. Kliinisiin indikaatioihin voi kuulua parannettua suunhajua, kuolaamista ja ongelman syömistä vaikeaa ruokaa. Fyysisessä tutkimuksessa havainnot voivat sisältää sekä punaisia ​​että tulehtuneita, ikeniä, tehostettua hammastartarita sekä sairaita ja/tai löysät hampaat.

Jos sitä jätetään käsittelemättä, periodontaalinen sairaus voi johtaa suun kautta tapahtuvaan infektioon ja hampaiden menetykseen, muiden elinten infektion ja/tai toimintahäiriöiden lisäksi, mukaan lukien maksan tartunnat, sydän ja munuaiset. Monien periodontaalisten sairauksien tilanteiden käsittely sisältää ultraäänihampaiden skaalaamisen sekä eläinlääkärin yleisen anestesian puhdistamisen. Kohtalaisissa tai vakavissa tilanteissa hampaan uutto ja antibioottihoito voivat olla tarpeen. Eläinten huoltajien on välttämätöntä noudattaa ennakoivaa talon hammashygieniaohjelmaa, mukaan lukien tavalliset hampaiden harjaamisen ostossa auttaakseen välttämään tämän tilan soihdutusta tulevaisuudessa. Tuotteet, kuten C.E.T. Entsymaattinen hammastahna sekä Petzlife Oraalinen geeli voivat auttaa tässä suhteessa.

Hammaslääketieteellinen

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *