Kissoille: Turvallisuuden uhraaminen mukavuuden vuoksi?

Useimmat kissanomistajat tietävät, että kissan lääkitys voi olla haastavaa. Siksi luultavasti miksi monet eläinlääkärit ja kissanomistajat juhlivat, kun Conydia, pitkävaikutteinen, injektoitava antibiootti, tuli markkinoille vuonna 2008. Kokouksensa valmistavat Zoetis, entinen Pfizer Animal Health.

Ajatus kertaluonteisesta injektiosta sen sijaan, että antaisi säännöllisiä antibiootteja pillereissä tai nestemäisessä muodossa kerran tai kahdesti päivässä vähintään kahden viikon ajan, näytti olevan loistava ratkaisu ongelmaan.

Kuitenkin toisin kuin säännölliset antibiootit, jotka poistetaan nopeasti kehosta, kollegaan pysyy kehossa kahden kuukauden ajan tai pidempään injektion jälkeen, vaikka antibakteeriset vaikutukset kestävät vain kahden viikon ajan. Kaikilla lääkkeillä on joitain sivuvaikutuksia. Vaikka jotkut kissat saattavat menestyä hienosti mukaisesti, toisilla voi olla sivuvaikutuksia lievästä hengenvaarallisiin. Ja pitkällä toimivalla huumeella, kuten Conydia, ei ole mitään keinoa lopettaa lääkityksen antaminen – se on jo kissasi järjestelmässä.

Täytyy lukea ennen kuin suostut kollegioon

Tapasin äskettäin kattavan artikkelin Continfo.orgin perustajan tohtori Lisa Piersonin, joka on yksi parhaimmista ja kattavimmista sivustoista kissan ravitsemuksesta. Dr. Pierson punnitsee artikkelissaan tämän lääkkeen hallinnoinnin edut ja haittoja kissoille:

KONEIA: Riskin arvoinen?

Dr. Piersonin artikkeli on pakollinen luettava kaikille kissanomistajille.

Amber oli yksi niistä vaikeasti kiinnitettävistä kissoista, ja huolellisen keskustelun jälkeen eläinlääkärini kanssa suostuin käyttämään Congiaa hammasmenettelyn jälkeen, jonka olen nyt oppinut, on tämän lääkkeen sopimattoman käyttö. Tuolloin minulla oli siitä vain epäilyksiä sen pitkävaikutteisten ominaisuuksien vuoksi. Onneksi hänellä ei ollut muita sivuvaikutuksia kuin jollain lievällä ripulilla, mikä on useimpien antibioottien yleinen sivuvaikutus. Sen jälkeen mikään kissastani ei koskaan saanut kollegia, enkä koskaan salli kourallisuutta yhdelle kissani.

Toimittajien huomautus: Kommentit kokemuksestasi Condia -ohjelmasta ovat tervetulleita ja rohkaistaan. Kommentit, jotka ovat epäkunnioittavia toisia tai pahanlaatuisia eläinlääketieteen ammatti tai yksittäiset eläinlääkärit poistetaan. Ole hyvä ja lue kommentti -ohjeemme saadaksesi lisätietoja.

Sivuston omistajat eivät hyväksy viittauksia muihin resursseihin ja/tai sivustoihin tai Facebook -sivuihin, joita kommenttiosassa voidaan tarjota kommenttiosassa.

Kuva: IsTockphoto

Ingrid -kuningas

Saatat myös pitää:
Tasapainoinen sekoitukset raa’at kissanruoat: parempi ravitsemus kissoille, parempi mukavuus sinulle

Halloween -turvallisuusehdotukset kissoille

Lomaturvallisuusehdotukset kissoille

«6 pakkausta / 9 Live -kalenterin lahjakkuusvoittaja
Tuotekatsaus ja lahja: Martha Stewart kaksoissyöttölaite ja ruokintamatto »

807 kommenttia kissojen kollegasta: Turvallisuuden uhraaminen mukavuuden vuoksi?

JG sanoo:

26. elokuuta 2022 klo 10.29

Keväällä 2018 Dexter, 6 kuukauden ikäinen kissanpentu, ei tuntenut hyvin ja vei hänet eläinlääkärille. Hänellä oli kuume ja he sanoivat, että he antavat hänelle laukauksen antibiooteista ja joitain pillereitä minulle kotiin. Minulla oli koirani antanut antibiootti laukauksen ennen saadakseni asiat järjestelmäänsä, jota seurasivat nopeasti enemmän antibioottipillereitä jne., Joten tajusin, että se on mitä teimme. Olen yleensä yksi kysymästä tonnia kysymyksiä enkä tee mitään ennen sen tutkimista, joten en koskaan ajatellut, että mitään kuulostaa tavalliselta. Hän oli täysin hieno seuraavana päivänä. En muista nyt, mitkä pillerit, jotka he antoivat minulle, olivat, mutta olin yllättynyt seuraavasta päivästä ymmärtääkseni, että he eivät olleet ylimääräisiä päivittäisiä antibiootteja, joiden luulin heidän olevan.

Kolme päivää myöhemmin heräsin löytääkseni makean kissanpennun hengityksen ja ryntäsin hänet eläinlääkärille. He sanoivat, että hänen keuhkonsa täyttyivät nesteellä ja hänen sydämensä laajennettiin ja he eivät voineet tehdä mitään, mutta suosittelee hänen nukkumista. He sanoivat, että se oli luultavasti jotain, jonka hän peri, nimeltään hypertrofinen kardiomyopatia – jotain, jota jotkut rodut olivat alttiita saamaan – ja että niin nuorella oli vähän hoitoa. Hänellä ei ollut oireita ennen tätä – ja niitä on paljon. Hänet tarkistettiin myös perusteellisesti 3 päivää aikaisemmin ensimmäisellä kertomuksellaan, ja mikään ei koskenut heitä.

Yritin saada hänet toiseen eläinlääkäriin toisen lausunnon vuoksi, mutta viime kädessä minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tuoda hänet takaisin nukkumaan myöhemmin sinä iltapäivänä, kun hän kuoli nopeasti. Se oli tuhoisaa ja vaikeaa kirjoittaa jopa nyt. Dexter oli suloisin kissanpentu, joka minulla on koskaan ollut.

Viikkoja myöhemmin satun lukemaan kissafoorumia, josta olen jotain nimeltään Conydia, ja sen sivuvaikutukset ja heti juoksi eläinlääkärin ennätyksiäni, kun vei hänet eläinlääkäriin 3 päivää ennen hänen kuolemaansa. Tosiaan – hänelle annettu laukaus oli kollegia, soitin heille ja kysyin, miksi he olivat antaneet tämän minulle. Heidän ainoa vastauksensa oli, että oli vaikeaa pilleriä kissoja. He eivät koskaan kysyneet, voisinko pilleriä häntä ja antaa hänelle säännöllisiä antibiootteja – he jopa antoivat minulle muita pillereitä antaakseen hänelle sinä päivänä !! Joten miksi antaa hänelle tämä laukaus? En olisi koskaan suostunut 14 päivän antibioottiinnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *