Lemmikkieläinten hätä#1: Kuinka estää lemmikkisi verenvuotoa

AddThis Sharing Buttonshare -tapahtumasta FacebookFaceBookFaceBookShare -sivustoon TwitterTWittertWittershare PinterestPinterestPinterStshare to Moreaddthismore10

Olen vuosien varrella ollut niin paljon perheen lemmikkejä, että olen ymmärtänyt, että riippumatta siitä, kuinka paljon valmistelua teen hätätilanteissa, se ei koskaan riitä valmistamaan minua kaikkiin erilaisiin asioihin, jotka voivat mennä pieleen. Valtava suurin osa tapahtuneista hätätilanteista tuli odottamatta ilman varoitusta. Osoittaako tämä, että et ole huolissasi ymmärtämisestä, mitä tehdä? En sanoisi sitä. Se, miten tilanne käsitellään, kun jolla on kokemusta ja tietoa, on huomattavasti erilainen kuin silloin, kun ei ole. Tämä ero monissa tilanteissa voisi osoittaa lemmikkisi elämää tai kuolemaa.

Äskettäin esimerkiksi lemmikkikoirani Daisy sai käpälänsä kiinni yhdellä naapurin aidan rikkoutuneista yhteyksistä. Olin töissä tuolloin, mutta sen jälkeen, mitä kuulin myöhemmin, siellä oli paljon, että verta oli paljon, siellä oli paljon verta, paniikkia, siellä oli huutaa ja siellä ei ollut huutaa, eikä mikään niistä tarjonnut vaihtoehtoa vaihtoehdolle. ongelma. Daisy oli siellä noin 15 minuuttia useiden ihmisten ympärillä olevien ihmisten kanssa; Yksi henkilö todella veti häntä ja aiheutti paljon enemmän verenvuotoa ja kipua. Vasta kun yksi naapureista tuli yli, joka työskenteli paikallisen terveydenhuollon päivystysosassa, tekivät kuka tahansa hyötyä täydentävälle päivänkakkaralle. ER -sairaanhoitaja Laura tutki nopeasti tilannetta ja pystyi erottamaan linkit oikeassa paikassa jättäen vain tarpeeksi tilaa Daisylle astua jalkansa ulos.

Tiesivätkö Laura kuinka korjata aidat tai tietää koiran käpälän anatomia? Ei, mutta hän tiesi kokemuksen kautta olla paniikkia ja työskennellä metodisesti näiden olosuhteiden läpi selkeän pään kanssa ostamaan ratkaisun. Tämä ero esti lisäharjoittelua Daisyn käpälään, paljon enemmän kipua, ja kuka tietää, mikä muu tai kuinka kauan hän olisi ollut siellä.

Tietäminen, mitä tehdä hätätilanteessa monissa olosuhteissa, voi tehdä kaiken eron lemmikkisi lopputuloksesta. On erittäin tärkeää tietää, kuinka lopettaa hätätilanteet, kuinka hallita näitä olosuhteita rauhallisesti ja tietää milloin etsiä eläinlääketieteellistä apua. Lemmikkieläinten omistajat ovat perheen lemmikkieläinten kanssa paljon aikaa, ja kun jotain tapahtuu, se todennäköisesti on lähellä. Lemmikkieläinten omistaja tuntee lemmikkieläimensä myös paremmin kuin kukaan muu, joten hän voi yleensä kertoa, onko jotain todella vialla vai onko se todennäköisesti väärä hälytys. Jotkut lemmikit, kuten jotkut ihmiset, ovat erittäin hyviä liioittelemaan ja suurentamaan pienintä asiaa, jotta se näyttää paljon vakavammalta. Lemmikkisi taipumusten ymmärtäminen voi tehdä suuren eron tietyn tilanteen käsittelyssä.

Seuraavien viikkojen aikana keskustelen erilaisista tappavista hätätilanteista, joita voi tapahtua ja tapoja käsitellä niitä. Yritin kuvata CPR: n antamisesta vakavan hypotermian käsittelyyn, mikä voi olla paras tekniikka, jotta vältetään lisäksi haittaa. Tänään keskustelen siitä, mitä tehdä, jos lemmikkisi vuotaa ulkoisesti. Verenvuoto näyttää usein paljon vakavammalta kuin se on, ja paniikin on helppo asettua tilanteeseen paljon pahempaa.

Kuinka lopettaa verenvuoto:

Paine: Ensimmäinen asia on kohdistaa suora paine. Paina puhdas kangas alueen yli, joka verenvuoto, jotta hyytymisprosessi alkaa. Jos sinulla ei ole puhdasta kangasta, käytä mitä on saatavilla: sideharso, sukat, kätesi, mitä tahansa voidaan käyttää. Suora paine on paras tapa pysäyttää verenvuoto.

Korkeus: Jos vamma on jalassa tai jalassa tai paikassa, joka voidaan nostaa, nosta alue niin sydämen yläpuolella. Painovoima voi auttaa minimoimaan paineen ja yhdessä suoran paineen kanssa tapahtuu monissa tilanteissa temppu.

Paineen painostaminen syöttövaltimoon sisäpuolella olevassa rintakehässä olevassa valtimossa, nivusien reisiluun valtimo tai hännän kaudaalinen valtimo voi auttaa myös tietyissä tapauksissa. Jos et tiedä missä nämä alueet ovat, ensi kerralla olet eläinlääkärillä tutkimusta varten, jonka voit pyytää näytettäväksi. Monet eläinlääkärit ovat paljon enemmän kuin iloisia nähdessäsi, että kiinnostat aktiivista kiinnostusta lemmikkisi tarpeiden hoitamiseen.

Olemme kuulleet ja nähneet turnauksia, joita käytetään televisio -ohjelmissa, elokuvissa ja kuvattu kirjoissa. Kurniquet on yksinkertaisesti pala kangaspalaa, joka on kääritty raajan ympärille ja sidottu turvallisesti pysäyttämään verenhäviöt raajoista. Turnausten ongelmana on, että pysäytät myös happea toimittamasta raajaa, joka lyhyessä ajassa voi kuolla. Turnauksen käyttö on erittäin vaarallista, ja sitä on vältettävä, ellet ole täysin varma, ettei ole muuta tapaa lopettaa hengenvaarallinen verenvuoto ja odotat raajan amputointia. On aina parempi, ennen kuin teet jotain sellaista, jotta joku auttaa sinua soittamaan hätäeläinlääkärille ja kuvailemaan mitä tapahtuu, mitä suunnitteletTee, ja saat neuvoja.

Lemmikkieläimet yhdessä elämässään voivat vaatia ensiapua. Seuraavien viikkojen aikana annetut suositukset eivät korvaa välitöntä eläinlääketieteellistä hoitoa, eikä se kata kaikkia ensiavun näkökohtia. Suositukset ja tekniikat, jotka menen yli, on koottu useista lähteistä. Ota aikaa kouluttaa itseäsi edelleen; Siellä on paljon kirjoja ja tietoja, jotka on kirjoitettu erittäin hyvin. Aika oppia on nyt, ei hätätilanteessa. Lisäksi yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä auttaaksesi lemmikkisi pysymään terveenä, on kehittää suhde eläinlääkäriin ja saada säännöllisiä tarkistuksia lemmikkisi.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *