7 Ruokaa, joita et saa koskaan ruokkia kissasi

. Monet kissat ovat nirsoja, ja sellaisenaan vähemmän todennäköisesti kiinnostuneita ihmisistä kuin koirat, mutta koska kissan ruoansulatusjärjestelmä on erilainen kuin ihmisen, jotkut Ihmisruoat voivat olla erittäin myrkyllisiä ja jopa tappavia kissoille.

Seuraavia seitsemää ruokaa ei saa koskaan antaa kissoille. Jos kissasi nielee vahingossa jokin näistä ruuista, tarvitaan eläinlääkärinhoito ja välitön tutustuminen eläinlääkärille on välttämätöntä.

Sipulit ja valkosipuli

Kaikki sipuliperheen jäsenet (salottisipuli, sipulit, valkosipuli, scallions jne.) Kostuvat yhdisteestä, joka voi vahingoittaa kissojen punasoluja, jos ne syödään riittävästi. Jotkut näistä ovat paljon myrkyllisempiä kuin toiset, ja ruoanlaitto ei tuhoa toksiinia. Vaikka monet kissat eivät todennäköisesti syö raakaa sipulia tai valkosipulia, jopa pienistä jälkeistä koostuvat tuotteet voivat olla vaarallisia. Erityinen varovaisuus koskee vauvanruokaa, jota käytetään tyypillisesti syömään sairaita kissoja: jotkut tuotemerkit koostuvat sipulijauheesta maun lisäämiseksi. Lue tarrat erittäin huolellisesti ennen ruokintaa.

Alkoholi

Alkoholi voi olla erittäin vaarallinen kissoille, mikä johtaa päihteisiin, koomaan ja jopa kuolemaan. Pienen koon takia kissat ovat paljon herkempiä alkoholin vaikutuksille kuin ihmiset. Kissat ovat tyypillisesti houkuttelevia sekoitettuja juomia, jotka koostuvat kermasta tai maidosta, kuten Eggnog.

Suklaa

Vaikka kissoilla ei ole makeaa hammasta, jotkut kissat syövät suklaata osana kekseliä, karkkia tai muita paistettuja herkkuja. Suklaa sisältää kofeiinia ja teobromiinia. Mitä tummempi suklaa, sitä korkeampi teobromiinitasot.

Homeinen tai pilaantunut ruoka

Jotkut muotit voivat tuottaa useita toksiineja, jotka voivat aiheuttaa oksentelua, ripulia ja neurologisia oireita.

Raaka kala

RAW -kalojen syöminen voi johtaa tiamiinin puutteeseen, joka voi johtaa ruokahaluun, kohtauksiin ja vakaviin tapauksiin kuolemaan.

Raaka leipä taikina

Live -hiivalla valmistettu taikina voi olla erittäin vaarallinen kissoille. Vatsa tarjoaa optimaalisen ympäristön hiivan lisääntymiseen. Tämä johtaa taikinan laajenemiseen vatsassa, mikä voi olla riittävän vakava katkaisemaan veren virtaus vatsan seinämään ja vaikuttamaan hengityksessä. Se voi myös aiheuttaa vatsan repeämän. Kun hiiva metaboloi taikinan sokeria, alkoholia tuotetaan, mikä voi johtaa alkoholimyrkytyksiin.

Keitetyt luut

Raaka luiden haiseminen voi olla loistava tapa pitää hampaat puhtaana, mutta älä koskaan anna keitetyt luita kissallesi. Keitetyt luut voivat leimahtaa ja aiheuttaa suoliston rei’itystä.

Tämä viesti julkaistiin aiemmin vastauksia.com -sivustossa, ja se julkaistaan ​​uudelleen luvalla.

Ingrid -kuningas

Sisällysluettelo
Sipulit ja valkosipuli
Alkoholi
Suklaa
Homeinen tai pilaantunut ruoka
Raaka kala
Raaka leipä taikina
Keitetyt luut

Saatat myös pitää:
Onko hienoa syöttää kissan pöytäleikkeitä?

Kasvit ja elintarvikkeet, jotka ovat myrkyllisiä kissoille

Onko jalostettuja ruokia kaiken kissan sairauden juuressa?

«Mews ja nips: monimutkainen totuus kissan nurjasta
Katsaus: DIY -kapselisarja kissoille »

21 kommenttia 7 ruoasta, joita et saa koskaan ruokkia kissasi

Mary sanoo:

31. lokakuuta 2018 klo 13.11

Ingrid, tämä oli niin ajankohtaista. Joku antoi minulle purkin gefilte -kaloja. Viimeinen ainesosa oli sipuli. Enimmäkseen kalaa, joten olin taipuvainen antamaan sen. Sarakkeesi antoi minulle tauon. Vahvistin eläinlääkärimme tohtori Levyn kanssa, joka vahvisti sen! Jopa pienet määrät voivat olla myrkyllisiä. Sitten meillä oli iso naurua siitä, kuinka se on haittaaminen, se voi olla jopa meille ihmisille, mutta jos sinulla on se, mukana jotain mausteista, fyi. Joten, myös Tigger on kielletty jakamalla kansan tonnikalasalaattia, jonka teen hienonnettua sipulia, mutta voin tehdä erityisen kissan reseptin. Kiitos Ingrid.

Vastaa

Ingrid sanoo:

1. marraskuuta 2018 klo 5.30

Olen kiitollinen siitä, että tästä oli hyötyä, Mary-ja rakastan sitä, että teet erityisen kissa-turvallisen version tonnikalasalaatistasi! ?

Vastaa

Janine sanoo:

13. elokuuta 2018 klo 8.46

Eilen illalla uuden vauvan stinkeri yritti saada sekoitettua juomaa, jota juoin. En tietenkään antanut hänen olla (tiesin paremmin), mutta se sai minut ja puolisoni nauramaan siitä, kuinka pysyvä hän oli.

Vastaa

Ingrid sanoo:

13. elokuuta 2018 klo 13.48

Se on aika hauskaa, Janine!

Vastaa

Janine sanoo:

13. elokuuta 2018 klo 16.31

Saimme juuri hänen lauantain ja hän on saanut meidät nauramaan siitä lähtien. Hän on niin suloinen ja hauska. Lähden muutamassa minuutissa viedäkseni hänet eläinlääkäriin kissanpentu tarkistukseen. Pelastus sanoi, että he tekivät paljon tavaraa, mutta haluan hänen tapaavan eläinlääkärini myös ottaen huomioon, että hän on se, mitä hän näkee. Hän tarvitsee myös spay -ompeleensa eliminoituna.

Vastaa

Raine sanoo:

13. elokuuta 2018 kello 3:46

Aina poikkeukselliset muistutukset. Olen aiemmin käyttänyt vauvanruokaa eläinlääkärini ohjeiden mukaan. Blazieni on menossa hammaslääketieteellisiin töihin muutamassa viikossa, joten olen erittäin valppaana mahdollisista aineosista. Näen kaikki ehdotuksesi yllä olevista kommentteista ja tutkin niitä. Kiitos jälleen.

Vastaa

De K sanoo:

22. lokakuuta 2017 klo 12.13

18 -vuotiaassani Clydelläni on ollut 3 hammastanullnull

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *