Top 10 loose-leash walking mistakes

The following are the 10 many common mistakes I see people making while walking their dogs, assuming a goal is to stop the canine from pulling.

Of course, I have made all of these mistakes as well. numerous times.

Mistake #1: walking in a straight line.

Most of us want to walk in a somewhat straight path to get to a certain destination or to complete a certain “route.”

However, when you’re training your canine to heel or walk on a loose leash, this makes it way too tempting for him to pull forward in an attempt to get to some random scent or object as fast as possible.

Solution: mix it up.

Talk to your canine in a pleased voice and walk in all sorts of random patterns.

Siksak. walk around trees. Randomly turn around. walk in tight circles. walk in huge circles (like in an obedience class). nopeuttaa. hidasta. Aivan sama.

Do this while popping treats at your dog’s face when he looks at you. At the very least, change up your route every day so it’s not so predictable.

Mistake #2: walking too slowly.

Dogs are typically much faster than us. We relocation at a painfully slow pace, so when they’re barging ahead, they’re typically not doing so to be “dominant.” They’re just being dogs.

Solution: Jog, walk faster or run with your canine for at least part of the time.

I agree that dogs ought to learn to walk at our pace. but while they’re still learning, we can make it simpler by walking faster.

Mistake #3: firmly gripping the leash.

Most dogs will naturally pull harder if the leash is tight. It’s a natural reaction as they try to totally free themselves from the tension, right?

Ratkaisu:

Instead of holding the leash as tight as possible, hold it loosely. Don’t wrap it around your hand or wrist. Hold it really loosely, like with two fingers in your left hand with the slack held loosely in your right. When your canine pulls, simply turn and walk the other way.

Mistake #4: Not using the best treats.

And I imply treats! Not dry Milkbones, but hot dogs, real hamburger, pieces of chicken, etc.

(It doesn’t hurt to train your canine when he’s a little hungry, either.)

I find that many dogs respond really well to the soft, training treat called Zuke’s minis. I also recommend a treat pouch to hold the treats while you work on training.

Mistake #5: getting frustrated with your dog!

It’s very aggravating when a canine is pulling and making those terrible choking and wheezing sounds. It’s also embarrassing!

I’ve been there and I remember feeling like people were judging me for being unable to control my dog.

Solution: stay positive, and don’t worry what others think.

Most people don’t really care how someone else’s canine is or isn’t walking. and if they do? Mitä sitten!

If you find yourself getting frustrated often, I highly suggest purchasing a training collar that will give you much more control. walking your canine ought to be fun, not stressful.

I suggest a prong collar, a gentle Leader or a no-pull harness.

For me, having the best collar makes all the difference and helps me keep my sanity, especially while the canine is still learning.

See our post: best canine training treats

Mistake #6: using the wrong tools

Tools like retractable leashes, flat collars and regular harnesses tend to enable pulling because they don’t offer us any control.

They ought to only be used on dogs who have remarkable leash walking skills or who have slowed down a lot due to their age. Harnesses with leash attachment points on the back also work well when you take your canine running.

Ratkaisu:

Replace retractable leashes with a durable 6 ft leash made of nylon or leather. use training collars like a martingale collar, head collar, slip collar or prong collar instead of the flat collar.

If you choose walking your canine on a harness, use a no-pull harness that has a front attachment for the leash.

Mistake #7: using the training collar wrong

If you’re using a training collar in the wrong way, it won’t be effective and/or it will hurt your dog. For example, if the prong collar is used incorrectly, it can damage your dog’s throat area, and you won’t be able to redirect your canine on a loose head collar.

Ratkaisu:

Make sure to understand how to use the different training collars before you use them on your dog.

The prong collar needs to sit snuggly but conveniently best behind your dog’s ears and not around his throat. It can’t be too loose or it won’t stay up there. You’ll likely have to remove or add some links from/to the collar to get the ideal fit for your dog.

Walking Wally on a correctly fittedkaulus

Pään kaulukselle, kuten halti tai lempeä johtaja, sinun on säädettävä sitä, jotta voit sovittaa yhden sormen vain hihnan kaulan osan alle.

Wally kävelee pään kauluksella

Virhe #8: Työskentely alueella, joka on liian häiritsevä

Koirasi ei voi keskittyä siihen, mitä pyydät häntä tekemään, jos työskentelet alueella, joka on liian häiritsevä hänelle.

Ratkaisu:

Aloita työskentely erittäin alhaisella häiriöalueella ja työskentele hitaasti ylöspäin sieltä.

Aloita esimerkiksi pyydä koirasi noudattamaan komentojasi kuten istu, alas, pysymään ja tulevat kodin mukavuuteen.

Kun hän kuuntelee luotettavasti sinua, ota asiat lovi ja harjoittele ulkopuolella olevalla alueella, joka on hiukan paljon häiritsevämpi. Tämä voi olla aidattu takapihasi, etupiha tai ehkä ajotie tai avoin autotalli.

Voit työskennellä hänen kanssaan erityisen pitkällä hihnalla, joka on 15-30 jalkaa pitkä. Tällä tavoin harjoittelet hallitusta harjoitusympäristössä, jossa voit aina kelata koiran takaisin sisään, jos hän häiritsee jotain tai joku.

Wally työskentelee istunnon takapihalla 30 jalan tarkistusjohdolla

Kun hän on hallinnut tämän uuden häiriötekijän tason, lisää sitä uudelleen harjoittamalla kuuliaisuutta lähialueesi läpi. Sen jälkeen voit todella ottaa sen loven ja harjoitella kävelyretkiä paikallisissa puistoissa ja kaupunkiympäristöissä.

Vinkki: Älä unohda tuoda arvonarvoisia koulutustilaisuuksia!

Virhe #9: Ei ole johdonmukainen koiran kanssa

Koirilla, jotka saavat erilaisia ​​viestejä eri ihmisiltä, ​​ei ole aavistustakaan, kun he saavat tehdä mitä. Nämä epäjohdonmukaisuudet tekevät koiran koulutuksesta todella kovaa, ellei mahdotonta.

Ratkaisu:

Varmista, että jokainen koiran kanssa kommunikoiva on samalla sivulla hihnan koulutuksen ja yleisen käyttäytymisen suhteen.

Tämä pätee välittömään perheellesi, kuten puoliso ja lapsi, mutta myös vierailijoille, talon vieraille ja koiran kävelijöille tai lemmikkieläinten hoitajille.

Esimerkiksi, jos koiran sallitaan käyttäytyä kuin maniakki, ennen kuin hän lähtee kävelylle puolisosi kanssa, mutta odotat hänen istuvan rauhallisesti ja kohteliaasti etuoven vieressä, kun kävelet häntä, hänet sekoitetaan.

Sama koskee epäjohdonmukaisuuksia. Et voi odottaa hänen tietävän, että hänellä on oikeus vetää eteenpäin, kun kultaseni kävelee häntä, mutta et salli tällaista käyttäytymistä. Sen sijaan odotat, että pentu kävelee parhaiten vieressäsi.

Virhe #10: Älä kouluta useita koiria erikseen

On mahdotonta saavuttaa erilaisia ​​hihnanharjoittelutavoitteita useille koirillesi, kun yrität tehdä kaiken kerralla. Siksi koiran kuuliaisuusluokat vaativat aina yhden hoitajan koiraa kohti.

Ratkaisu: Kouluta useita koiria erikseen.

Jos he kaikki vetävät hihnan, sinun on vuorotellen kävellä heitä tai rekrytoitava joku kävelemään kanssasi. Muutoin et pysty sovittamaan koirasi ei -toivottua käyttäytymistä tehokkaasti.

Esimerkiksi, jos joku koiran vetää sinut kohti oravaa, kun toinen keuhkottaa koirakävelijän ohi, sinun on valittava, mikä sopii ensin. Molemmilla hihnalla huutaminen ja huutaminen ohjaa koiriasi vain, että kaoottinen käyttäytyminen on ok. Se ei kehota heitä kiinnittämään huomiota sinuun ja lopettamaan vetämisen.

Kun kävelet koirasi, palkitse hänet sanallisella kiitoksella kuten kyllä, hyvä poika/tyttö ja arvokkaasti herkku aina kun hän katselee sinua ja ottaa silmäkontaktin. Muuta myös usein suuntaa, johon kävelet.

Se opettaa häntä pysymään lähellä sinua ja kirjautumaan mukaan sinuun säännöllisesti. Viime kädessä se tekee hänestä paljon vähemmän kiinnostuneita muista koirista ja ihmisistä, joita kohtaat kävelyillä.

Muut ehdotukset, jotka voivat auttaa:

Lopeta liikkuminen, jos koiran vetää.

Bloginlukija Margaret P. sanoi, että hän ei voi kävellä kovin nopeasti niveltulehduksen takia. Hän huomasi, että hänen koiransa estämiseksi vetämästä sitä työskenteli lopettaakseen kuolleensa hänen raiteillaan kieltäytymällä menemästä eteenpäin.

”Yleensä hän tulee takaisin puolelleni ja katselee minua, jolloin alaan kävellä eteenpäin. Hän on oppinut, että ostaessaan jatkaa liikkumista, hänen pitäisi olla lähellä puolellani eikä vetää minua. Kesti jonkin aikaa, mutta hän sai viestin. ”

Toisen koiran käyttäminen opettajana.

Karen B. sanoi, että hän opetti nyrkkeilijän sekoitustaan ​​kävelemään hienosti hihnassa käyttämällä vanhempaa koiraa auttamaan uutta miestä saamaan luottamusta. Vaikka hänen nyrkkeilijänsä pelottiin kävelemään aluksi betonilla, hän lopulta oppi kävelemään hienosti.

”Nyt kun hän on vanhempi, hän juoksee 3–5 mailia joka toinenpäivä kanssani. Hän rakastaa sitä. ”

Ehdotan myös:

-Varmista, että koiran pelaaminen on vähintään muutaman kerran viikossa energian polttamiseksi.

– Koiran reppun käyttäminen energian polttamiseen ja antamaan hänelle jotain keskittymistä muuhun kuin vetämiseen.

Onko sinulla ehdotuksia koiran ohjaamiseksi vetämisen lopettamiseksi?

Kerro minulle, jos teet!

Barbara Rivers osallistui tähän artikkeliin. Hän kirjoittaa säännöllisesti tuon Muttin puolesta ja on bloggaaja, raa’an syöttölaite ja koirankävelijä. Hän ylläpitää blogia K9S kahvin yli.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *