Canine Parvovirus

AddThis Sharing Buttonshare facebookFaceBookFaceBookShare TwittertWittertWittershare -ohjelmaan PinterestPinterestPinterSThare to Moreaddthismore9

Yksi pelätyimmistä tarttuvista viruksista, joita pienen eläimen lääketieteellisessä käytännössä havaitaan, on koiran parvovirus. Tätä aggressiivista virusta on tyypillisesti havaittu alle yhden vuoden ikäisissä rokottamattomissa koirissa. Taudin esiintyvyys on korkein tungosta stressaavissa ympäristöissä, mukaan lukien kennelit ja turvakotit; Viruksen leviäminen voi kuitenkin tapahtua myös tartunnan saaneiden ulosteiden koskettamalla koiran puistoihin ja turvelle kävelyteillä. Virus on erittäin kestävä ja resistentti lukuisille yleisille virosidaalisille aineille, ja se voi selviytyä pitkään ympäristössä. Ei ole harvinaista, että lukuisat koiranpennut tulevat heti Parvon kanssa tungosta, stressaavassa kennel -tilanteessa.

Parvoviruksen kliinisiin merkkeihin kuuluvat letargia, ruokahalun menetys, oksentelu ja usein viallinen verinen ripuli. Joillakin eläimillä voi kehittyä sydänlihaksen tulehduksia, kun taas toisissa tapauksissa äkillinen kuolema ilman lääketieteellisiä merkkejä voi tapahtua. Vaikka parvoviruksen diagnosointia voidaan epäillä historian ja lääketieteellisen esityksen perusteella, lopullinen diagnoosi tehdään tyypillisesti ulosteiden virusvasta -aineiden testaamisella.

Parvoviruksen hoito tehdään parhaiten eläinlääketieteellisessä laitoksessa, ja se sisältää tyypillisesti IV -nesteitä ja antibiootteja sekundaaristen bakteeri -infektioiden välttämiseksi. Monilla parvoviruskoirilla on myös suoliston loisia, joita on myös hoidettava. Holistiset eläinlääkärit ilmoittavat usein suuresta menestyksestä parvoviruksen hoidossa yrttiterapioilla sekä yksilöllisesti määrättyjä perustuslaillisia homeopaattisia lääkkeitä.

Parvoviruksen ennuste on vartioitu, tapauksissa, joita hoidetaan varhaisessa vaiheessa ja aggressiivisesti parempi ennuste. Parvoviruksen ehkäisy on parasta rokottamalla haavoittuvia pentuja jopa 16 viikon ikäisiä. Immuniteetti parvovirusrokotukseen kestää vuosia PET: n elämään, joten aikuisten eläinten rokotusvasta-ainetiittereitä ei usein tarvita vielä enemmän aikuisten koirien rokotusta, ja mitataan usein rokotusvasta-ainetiittereitä sen sijaan ja rokotuksen aiheuttama sairaus. Suosittelen myös, että eläinten huoltajat ruokkivat mahdollisimman luonnollista ruokavaliota; Ihannetapauksessa mielestäni laji, joka sopii raa’an lihapohjaiseen ruokavalioon, on parasta kaiken ikäisille eläimille.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *